Sådan anvender du ChatGPT: Det, du har brug for at vide nu

chatgpt (1)

ChatGPT, OpenAI's hidtil mest populære projekt, har fremstartet en kunstig intelligens (AI) revolution siden lanceringen i slutningen af 2022. AI-chatbotten har domineret overskrifterne og har optaget sindene hos dem, der kører Twitter, Google, Amazon, Microsoft, Meta, andre tekniske eksperter og for nylig også musiklabels. AI-sprogmodellen blev historisk den hurtigst voksende app gennem tiderne, da det endda overgik TikTok.

Også: Den nye AI-drevne Bing er nu åben for alle - med nogle seriøse opgraderinger

ChatGPT-modellen er helt klart ikke undervurderet; brugere kommer med kreative ideer til prompts, såsom at stille spørgsmål i søgen efter sjove svar, oprette indhold, forbedre deres skrive- eller Excel-færdigheder, finde og rette en fejl i koden eller opsummere en bog. Nogle undrer sig endda over, om AI-chatboten kunne erstatte programmører, forfattere og endda læger og hvordan den kunne revolutionere forskellige industrier.

Og desuden: Jeg brugte ChatGPT til at skrive den samme rutine på disse ti obskure programmeringssprog

På tværs af alle disse områder er én ting klar: genialiteten ved dette AI-værktøj ligger ikke i, hvor innovativ ideen om det er, men i, hvor godt det udfører tekstgenerering og hvor tilgængeligt og nemt at bruge det er. ChatGPT kan holde tekstkonversationer med brugere ved at benytte AI, og disse udvekslinger kan føles naturlige, som om du taler med en anden person.

Sådan bruger du ChatGPT

1. Opret en OpenAI-konto

Gå til chat.OpenAi.com og registrer en konto med en e-mail-adresse eller en Google eller Microsoft konto. Du bliver nødt til at oprette en konto på OpenAI's hjemmeside for at logge ind og få adgang til ChatGPT.

Hvis du aldrig har oprettet en konto før, skal du klikke på Opret og følge vejledningen for at indtaste dine oplysninger. OpenAI kræver en gyldig telefonnummer til verifikation for at oprette en konto.

opret-konto (1)

Hvis du ikke har oprettet en konto, skal du klikke på Opret konto. Ellers skal du logge ind med dine OpenAI-legitimationsoplysninger. 2. Bliv fortrolig med ChatGPT-vinduet

2. Bliv fortrolig med ChatGPT-vinduet

Når du er logget ind på din OpenAI-konto på ChatGPT-siden af ​​hjemmesiden, er det tid til at lære værktøjets AI-vindue at kende. Her er en oversigt over, hvad du vil se, med billedet nedenfor som et eksempel:

 1. Ny chatknap: På venstre side af skærmen finder du en knap for Ny chat, som du kan klikke på for at starte en ny samtale når som helst. Dette er nyttigt, fordi ChatGPT-modellen husker, hvad der tidligere blev diskuteret i en samtale, og vil reagere med kontekst, så begyndelse af en ny chat vil rense en ny samtale uden fordomme.
 2. Chat-historik: Venstre sidebjælken holder også alle dine tidligere samtaler tilgængelige, hvis du har brug for at gå tilbage til en, selvom der er mulighed for at slukke for chat-historik.
 3. Opgrader til Plus: ChatGPT Plus er et betalt abonnement, som giver medlemmer adgang til GPT-4-modellen, en hurtigere og større sprogmodel fra OpenAI. Du kan vælge at opgradere til Plus eller blive hos den gratis version.
 4. Konto: Ved at klikke på din e-mail-adresse eller navn i bunden af din skærm vil du få adgang til din kontooplysninger, herunder indstillinger, muligheden for at logge ud og hjælp og FAQ fra OpenAI.
 5. Dine prompts: Spørgsmålene eller anmodningerne, du giver AI-chatbot'en, vises her.
 6. ChatGPT's responser: Hver gang ChatGPT svarer på dine spørgsmål, vil logoet vises til venstre.
 7. Kopier, Thumb's up, Thumb's down: Hver gang ChatGPT svarer, kan du kopiere teksten til din udklipsholder for at indsætte andetsteds, og også give feedback om, hvorvidt svaret var korrekt eller ej. Dette hjælper med at finindstille AI-værktøjet.
 8. Regenerer svar: Hvis du havde problemer med at få et svar i chatten eller ikke fik et tilfredsstillende svar, kan du klikke på Regenerer svar for at opfordre ChatGPT til at prøve igen med det seneste svar.
 9. Tekstområde: Dette er, hvor du indtaster dine spørgsmål og anmodninger, bare tryk på enter for at sende dem.
 10. ChatGPT version: OpenAI inkluderede en smule fin skrift under tekstindtastningsområdet, hvor du kan læse ansvarsfraskrivelsen, at dette er en "Gratis forskningspreview. ChatGPT kan producere unøjagtige oplysninger om personer, steder eller fakta". Der er også versionen af ChatGPT-modellen* du i øjeblikket bruger.
chatgtwit (1)

3. Begynd at skrive dine prompts og spørgsmål

Det er det. 

Nu hvor du ved, hvordan du logger ind og får adgang til ChatGPT, er det tid til at komme i gang med at stille sprogmakkeren alle brændende spørgsmål, du måtte have, og se hvilke slags svar du kan få. ChatGPT fungerer som et værktøj med en uendelig mængde projekter, fra softwareudvikling til skrivning og oversættelser.

Også: Hvordan jeg brugte ChatGPT og AI kunstværktøjer til at lancere min Etsy-forretning hurtigt

På dette tidspunkt kan du skrive ind i tekstfeltet i bunden af siden og trykke på enter for at indsende dine spørgsmål til ChatGPT. AI-chatbot vil derefter generere tekst for at give hjælpsomme svar på dine spørgsmål.

start-chatting

ChatGPT prompt eksempler

ChatGPT kan generere svar på prompts (en funktion, der på sigt kunne udfordre søgemaskiner) der er tilstrækkelige til at blive et vigtigt værktøj til generering af indhold, fra at skrive essays til at opsummere en bog for dig. Men det kan også skrive og rette kode, foretage beregninger, hjælpe dig med at sammensætte dit CV, oversætte information og mere. Her er eksempler på prompts, du kan starte med:

 • Hvordan gemmer og behandler en computer information?
 • Analyser denne kode og fortæl mig hvordan man retter den: [Indsæt koden]
 • Skriv en digt om migræne i Walt Whitman-stilen.
 • Skriv en country sang om en hund ved navn Speckles, der elsker at løbe.
 • Skriv en plugin til ----- der gør -----
 • Hvad er forskellen på en virus og en bakterie?
 • Skriv en sygemelding for mit barn, der ikke kan komme i skole.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er ChatGPT?

ChatGPT er en stor sprogmodel, som bruger kunstig intelligens til at føre tekst-samtaler med brugere, som kan føles naturlige, som om du spurgte nogen spørgsmål.

Også: Kan AI-detektorer redde os fra ChatGPT? Jeg prøvede 3 online værktøjer for at finde ud af det

Menneskelignende svar er nyttige, når man oversætter fra et sprog til et andet, når man søger instruktioner til hvordan man gør noget, og ved generering af skriftligt indhold.

Hvordan fungerer ChatGPT?

ChatGPT anvender forstærkningsindlæring med menneskelig feedback (RLHF) til intelligent at bearbejde sit miljø, og bruger menneskelige demonstrationer til at tilpasse sig forskellige situationer med indlærte, ønskede adfærdsmønstre. 

Også: Hvordan gemmer man en ChatGPT-samtale til senere gennemgang

ChatGPT blev trænet på en betydelig mængde data før dens forskningsforhåndsvisning og fortsætter med at lære gennem den viden, som brugerne giver, hvilket gør den i stand til at give velinformerede svar på en bred vifte af emner. 

Hvordan tilmelder jeg mig til ChatGPT?

For at registrere dig til ChatGPT skal du blot oprette en gratis OpenAI-konto ved at bruge din e-mailadresse. 

Hvordan kan jeg få adgang til ChatGPT?

Du kan få adgang til ChatGPT ved at gå til chat.openai.com og logge ind. Hvis du er på OpenAI's hjemmeside, kan du logge ind på din konto, derefter scrolle ned, indtil du ser ChatGTP i bunden af venstre hjørne af siden, og klikke på det for at starte chatten. Er ChatGPT gratis?

Er ChatGPT gratis?

Ja, du kan bruge ChatGPT helt gratis - for nu. Da den naturlige sprogbehandlingsmodel stadig er i sin forsknings- og "lærings"forhåndsvisningsfase, kan folk bruge den gratis; alt hvad du behøver er at registrere dig til en gratis OpenAI-konto, selvom der er en mulighed for at opgradere til et betalt medlemskab.

chatgpt-plus

OpenAI har lanceret ChatGPT Plus til kunder, der ønsker ubegrænset adgang uden sort-out-vinduer i spidsbelastningsperioder, hurtigere svar og prioriteret adgang til nye funktioner for $20/måned. 


Også: De bedste AI-kunstgeneratoren: DALL-E 2 og alternative muligheder

Det er også baseret på GPT-4, som er en mere avanceret sprogmodel end i den gratis version af ChatGPT.

Til hvad kan jeg bruge ChatGPT?

Din fantasi er grænsen. Hav det sjovt med forskellige ChatGPT-prompts. ZDNET's David Gewirtz bad AI chatbotten om at skrive en WordPress-plugin til ham og brugte den til at hjælpe ham med at rette koden hurtigere, for eksempel. Han bad også om at skrive et Star Trek-manuskript.

Også: Hvordan man bruger ChatGPT til at skrive kode

Andre bruger det til at skrive malware. En professor promoverer brugen af ChatGPT i hans klasseværelse og utallige andre lærere bruger det endda mere end deres elever. Her er nogle andre ideer, du kunne prøve: 

 • Skriv en sang om [indsæt emne her] -- Prøv at tilføje flere detaljer.
 • Skriv et digt om [indsæt emne her] -- Igen, tilføj så mange detaljer som du kan tænke på.
 • Stil den filosofiske spørgsmål.
 • Bed den om at opsummere ideer eller begreber.

Jo flere detaljer du skriver i dine opgaver, desto mere præcise bliver svarene. 

Også: Hvordan fungerer ChatGPT?

ChatGPT kunne en dag erstatte og i tilfælde af Bing forbedre søgemaskiner. Selvom tekstfeltet i ChatGPT ikke er en søgebjælke, introducerede Microsoft en AI-drevet Bing-søgemaskine, der er tilknyttet internettet, så den kan give svar på spørgsmål, som ChatGPT ikke kan håndtere.

Kan jeg bruge ChatGPT på mobilen?

Selvom der ikke findes en ChatGPT mobilapp, kan du bruge det AI-baserede værktøj fra din mobilbrowser på din smartphone. 

Også: Hvordan man bruger ChatGPT til at skrive Excel-formler

Trinene til at bruge OpenAI's ChatGPT fra din telefon er de samme som ovenfor: gå til chat.openai.com, log ind, accepter vilkårene og start med at skrive. AI-assistenten fungerer præcis som den ville, når du tilgår den fra din computer.

Hvad er ChatGPT Legacy og ChatGPT Default?

ChatGPT kører på det store sprogmodel kaldet GPT 3.5, men der er to versioner af denne model, Legacy og Default. Legacy modellen er den, du får adgang til, når du logger ind på en gratis konto ved hjælp af dine OpenAI-kontooplysninger og bruger ChatGPT.

Standardmodellen gør det meste af tiden en bedre job med at forklare og forstå nuancer, og er mere loyal over for udviklernes indsats for at undgå generering af upassende indhold end Legacy-modellen. Denne model var også den eneste tilgængelige for betalende ChatGPT Plus-brugere, før GPT-4 blev frigivet.

Også: ChatGPT er den mest efterspurgte tekniske færdighed på arbejdspladsen, siger læringsplatformen

I daglig brug er Legacy og Default ens, men Default er overlegen. GPT-4 er hurtigere, mere præcis og større end begge modeller af GPT-3.5.

Ifølge ChatGPT-udgivelsen af 3. maj vil alle nye beskeder bruge Standardmodellen, da OpenAI forbereder sig på at udfase Legacy-modellen den 10. maj.

Er ChatGPT den bedste AI?

Hvis du prøver at finde ud af, hvilken AI-chatbot der er bedst, kan du undre dig over, hvordan OpenAI's ChatGPT sammenligner med andre som Google Bard og Microsofts AI-drevne Bing. Stigningen i ChatGPT's popularitet kan i vid udstrækning tilskrives den ekspertkombination af bred tilgængelighed, viden og flydende samtaler. 

Også: ChatGPT vs. Bing Chat: Hvilken AI chatbot skal du bruge?

Bard og Bing Chat er tilgængelige på en mere begrænset preview. Sammenlignet med ChatGPT er Bing Chat mere baseret på dens søgemaskine natur, da den kombinerer GPT-4 og indhenter information fra internettet, selv citerer kilderne til de websider, hvor den fik sit svar. 

Kan ChatGPT nægte at besvare mine forespørgsler?

AI-systemer som ChatGPT er ikke allmægtige; de kan og afviser upassende forespørgsler. Udover at have begrænsede viden, er AI-assistenten i stand til at skelne upassende anmodninger for at forhindre generering af usikkert indhold.  

Også: 6 ting ChatGPT ikke kan gøre (og andre 20 ting det nægter at gøre)

Dette inkluderer spørgsmål, der krænker en persons rettigheder, er krænkende, diskriminerende eller involverer ulovlige aktiviteter. ChatGPT-modellen kan også udfordre forkerte antagelser, besvare opfølgningspørgsmål og endda indrømme fejl, når du påpeger dem.

Giver ChatGPT alle det samme svar?

brugchatgpt

Oftest vil forskellige personer, der stiller ChatGPT det samme spørgsmål, få det samme svar. Der kan være nogle varianter i ord, men de vil være næsten identiske. 

Også: Jeg prøvede Bings AI-chatbot, og den løste mine største problemer med ChatGPT

Hvis nogen ønskede at fastslå, om en artikel var skrevet af ChatGPT, eller hvis en professor ønskede at se, om sprogmodellen blev brugt til en opgave af en studerende, kunne man spørge ChatGPT om det samme spørgsmål, som artiklen eller opgaven var baseret på, for at finde ud af det. ChatGPT har også en tendens til at generere mere høflig prosa end menneskelige forfattere.

Giver ChatGPT forkerte svar?

ChatGPT, ligesom alle sprogmodeller, er ikke uden begrænsninger og kan give meningsløse svar og ukorrekte oplysninger, så det er vigtigt at dobbelttjekke de data, den giver dig. Den lærer konstant fra den tekstdata, der er givet af brugere og de resultater, den finder online, hvilket kan gøre den tilbøjelig til misinformation.  

OpenAI anbefaler brugere at give feedback med tommelfinger op og ned-knapperne, for at forbedre modellen. Endnu bedre kunne du blive en del af virksomhedens Bug Bounty program og tjene op til $20.000 ved at rapportere bekymrende fund og sikkerhedsproblemer.  

Også: OpenAI vil betale dig for at finde ChatGPT-fejl

AI chatbotten er ikke forbundet til internettet og kan ikke fastslå den nuværende dato, så hvis du spørger ChatGPT, hvor mange dage der er til påske, vil du ikke få et præcist antal dage, for eksempel - dette er en af ​​måderne, ChatGPT adskiller sig fra søgemaskiner.

Vil mine samtaler med ChatGPT blive brugt til træning?

Når du bliver fortrolig med at bruge ChatGPT, kan du undre dig over, om dine specifikke samtaler vil blive brugt til træning, og i så fald, hvem kan se dine samtaler. Dine samtaler kan ses af OpenAI og bruges som træningsdata for at forbedre dens systemer, så jeg ville ikke indtaste personlige eller private oplysninger.  

Også: Lærere bruger ChatGPT mere end elever. Sådan gør de:

De prompter, du indtaster, når du bruger ChatGPT, bliver også permanent gemt på din konto, og du kan ikke slette specifikke prompter, medmindre du sletter din hel konto. Hvis du gerne vil slette din konto, skal du følge disse trin:

 1. Log ind på din OpenAI-konto.
 2. Gå til Hjælp.
 3. Vælg Beskeder i bunden af pop-up-vinduet.
 4. Klik på Send os en besked.
 5. Vælg Slet konto fra de tilgængelige muligheder.
 6. Følg anvisningerne for at slette din konto og data.

Hvorfor siger ChatGPT at min adgang er nægtet?

I spidsbelastningsperioder kan du muligvis ikke få adgang til ChatGPT. Hvis du ser en besked om, at den er fyldt op, kan du opdatere siden eller tilmelde dig til at modtage en e-mail, når den er tilgængelig igen.

Også: 5 måder at bruge chatbots til at gøre dit liv lettere

Ud over kapacitetsgrænser kan der være forskellige årsager til, at adgangen til ChatGPT kan nægtes - min bliver for eksempel nægtet, når jeg bruger en VPN. Hvis du får en besked, når du forsøger at bruge ChatGPT, der siger, at din adgang er nægtet, kan det være en af ​​disse problemer:

 • Overtrædelse af API'ens servicevilkår.
 • Bruger forsøger at få adgang til en ikke tilgængelig version af GPT.
 • API-nøglen kan være ugyldig.
 • Brugeren har overskredet brugsgrænserne.
 • Overtrædelse af OpenAI API's servicevilkår.

Relaterede Artikler

Vis mere >>