Sådan bruger du ChatGPT som en Siri-genvej på din iPhone eller iPad

billede15.jpg

Vil du have adgang til ChatGPT på din iPhone eller iPad? Du kan altid browse til OpenAI's ChatGPT-website i Safari, hver gang du gerne vil bruge det. Men en mere praktisk mulighed er at opsætte en Siri-genvej, der virker sammen med AI'en. Og i stedet for at prøve at oprette din egen sådan genvej, er der nogle færdigdesignede til rådighed, som du kan downloade og installere.

I mine test, tjekkede jeg tre forskellige ChatGPT Siri-genveje - SiriGPT, ChatGPT Siri og Siri Pro. Alle fungerede på samme måde for at bringe ChatGPT's kraft til en iPhone og iPad.

Efter genvejen er sat op, kan du aktivere den på flere forskellige måder. Du kan åbne Shortcuts-appen og trykke på ikonet for genvejen. Du kan tilføje genvejen til din startskærm, hvor den er mere tilgængelig. Derudover kan du aktivere genvejen ved at bede Siri om at køre den.

1. Få API-nøgler

Dit første skridt er at få de nødvendige API-nøgler fra Open AI. Disse nøgler bruges af en ChatGPT-genvej til at sende dine anmodninger til ChatGPT-tjenesten og modtage svarene. Processen for at få nøglerne er den samme, uanset hvilken ChatGPT-genvej du bruger.

På din iPhone eller iPad, åbn Safari og naviger til Open AI-platformens side. Hvis du ikke allerede har en konto hos OpenAI, skal du trykke på knappen ”Tilmeld dig”. Ellers skal du trykke på knappen ”Log ind” og logge ind med din konto. Tryk på den tre-linjede hamburger-ikon øverst til højre, skrol ned til bunden af ​​Indstillingsmenuen og vælg din profil. Fra profilmenuen skal du trykke på Vis API-nøgler.

billede14.jpg

2. Opret ny hemmelig nøgle

På API-nøgleskærmen skal du trykke på knappen til Opret ny hemmelig nøgle. Tryk på nøglen for at vælge hele teksten og tryk derefter Kopier. Åbn en note og indsæt nøglen. Hvis du planlægger at prøve mere end en ChatGPT-genvej, skal du vende tilbage til Open AI-platformsiden, trykke OK og derefter trykke på Opret ny hemmelig nøgle for at generere en anden nøgle. Gentag kopier og indsæt.

billede3.jpg

Nu, lad os kigge på hver af de tre ChatGPT genveje.

Sådan bruger du SiriGPT

1. Få genvejen

Åbn SiriGPT genvejssiden på din enhed og tryk på knappen Få genvej. På genvejssiden skal du trykke på knappen Tilføj genvej. Genvejen vises i Shortcuts-appen.

billede12.jpg

2. Tilføj API-nøglen

Vend tilbage til noten, hvor du har indsat en eller flere API-nøgler. Vælg og kopier en nøgle. Tilbage i Shortcuts-appen skal du trykke på tre prikker-ikonet for SiriGPT-genvejen. I tekstfeltet, fjern frasen TILFØJ API-NØGLE HER og indsæt derefter den API-nøgle, du lige har kopieret. Tryk på Udført.

billede11.jpg

3. Kør SiriGPT

Tryk på SiriGPT-genvejen for at køre den. Første gang du gør dette, vil du blive bedt om at give den adgang til talegenkendelse. Tryk på Tillad.

billede1.jpg

4. Stil et spørgsmål

Skriv eller sig din anmodning. Tryk på Tillad, når du bliver bedt om at forbinde til api.openai.com. Derefter viser og taler SiriGPT svaret. Tryk på Færdig når som helst. Tryk på Færdig for at stoppe chatten. Tryk på Spørg Igen for at stille et andet spørgsmål.

billede4.jpg

Sådan bruger du ChatGPT Siri

1. Få genvejen

Åbn ChatGPT Siri genvejssiden i Safari og tryk på knappen Få genvej. På genvejsskærmen skal du trykke på knappen Tilføj genvej. Genvejen dukker derefter op i Shortcuts-appen.

billede10.jpg

2. Tilføj API-nøgle

Tryk på ikonet med tre prikker for genvejen. I tekstfeltet skal du slette frasen "Erstat dette med din egen API-nøgle!" og indsætte en af de API-nøgler, du kopierede fra Open AI. Tryk på Færdig.

billede7.jpg

3. Stil et spørgsmål

Tryk på ChatGPT-genvejen. Skriv din anmodning i tekstfeltet eller tal den ved at trykke på tastaturets mikrofonikon. Tillad ChatGPT at oprette forbindelse til api.openai.com. Svaret vises derefter på skærmen.

billede9.jpg

Sådan bruger du Siri Pro

1. Få genvejen

Åbn Siri Pro-genvejssiden i browseren og tryk på knappen Få genvej. På genvejsskærmen skal du trykke på knappen Tilføj genvej. Genvejen åbnes i Shortcuts-appen.

billede16.jpg

2. Tilføj API nøglen

Tryk på genvejs ikonens tre-punkts ikon. I tekstfeltet, slet frasen "GENERATE & ADD YOUR API KEY HERE" og indsæt en API-nøgle, som du har kopieret fra Open AI. Tryk på Færdig.

billede5.jpg

3. Stil et spørgsmål

Tryk på Siri Pro-genvejen. Skriv din anmodning i tekstfeltet eller sig den højt ved at trykke på mikrofonikonet på tastaturet. Tillad Siri Pro at forbinde til api.openai.com. Som standard taler genvejen kun svaret og viser det ikke på skærmen. Men hvis du er dygtig nok med Siri-genveje, kan du muligvis ændre denne til også at vise et svar på skærmen.

billede2.jpg

Sådan udløses en genvej fra startskærmen

I stedet for at lancere en genvej gennem Shortcuts-appen kan du nemt aktivere den fra startskærmen.

1. Tilføj til startskærm

For at sætte dette op, tryk på ikonet for en af ​​ChatGPT-genvejene og vælg Del. Fra Del-menuen skal du trykke på muligheden for Tilføj til startskærm. Se en forhåndsvisning af navnet og ikonet til genvejen og tryk derefter på Tilføj.

billede6.jpg

2. Stil et spørgsmål

Tryk på ikonet på startskærmen og tal eller skriv din anmodning for at modtage et svar.

billede13.jpg

Sådan aktiverer du en genvej via Siri

En endnu hurtigere måde er at køre en genvej via Siri. Sig simpelthen: "Hej Siri [navnet på genvejen]." Hvis Siri ikke forstår, at du vil køre en genvej på grund af forvirring med navnet, er dit bedste bud at omdøbe genvejen.

For at gøre dette skal du trykke ned på det i Shortcuts-appen og vælge Omdøb fra menuen. Vælg et navn, der ikke vil konflikte med en eksisterende kommando. Prøv at kalde på Siri igen. Tal eller skriv din anmodning og vent på svaret.

billede8.jpg

Relaterede Artikler

Vis mere >>