Hvad er Auto-GPT? Alt du behøver at vide om det næste kraftfulde AI-værktøj

gettybilleder-1395344868.jpg

Kunstig intelligens har vakt stor opmærksomhed på grund af de avancerede evner hos generative AI-modeller som ChatGPT. Bekymringer om farerne ved AI-modeller og risikoen ved at udvikle mere avancerede modeller er allerede opstået, og lande genovervejer deres politik på området, og endog har forbudt det.

Også: Fremtidige versioner af ChatGPT kan erstatte størstedelen af det arbejde, som folk udfører i dag

Nu er en endnu mere kraftfuld AI-applikation trådt ind på scenen -- Auto-GPT.

Applikationens lovende, autonome evner kan gøre det til vores første indblik i kunstig generel intelligens (AGI), en type AI, der kan udføre intellektuelle opgaver på menneskeniveau.

Siden dens udgivelse den 30. mar. 2023, har folk været fascineret af det, hvilket har gjort det til et af de mest populære emner på Twitter i flere dage i træk.

Wow, #AutoGPT er den mest populære trend på Twitter!

Også på top i denne uge på GitHub trending, hvor vi lige har nået 30k stjerner!

Det er så fantastisk at se, hvor inspirerede alle er, meget spændt på fremtiden for menneskeheden.

Store ting er på vej.

Hvad er Auto-GPT?

Auto-GPT er en eksperimentel, open-source Python applikation, der bruger GPT-4 til at handle autonomt. Dette betyder, at Auto-GPT kan udføre en opgave med lidt menneskelig indgriben og selvstarte.

Også:Sådan skriver du bedre ChatGPT prompts (og dette gælder også for de fleste andre tekstbaserede AIs)

Eksempelvis kan du fortælle Auto-GPT, hvad dit endemål er, og applikationen vil selv producere hver prompt, der er nødvendig for at fuldføre opgaven.

Hvem har skabt Auto-GPT?

Auto-GPT blev offentliggjort på GitHub den 30. marts 2023 af udvikleren Significant Gravitas. Applikationen drives dog af GPT-4, som er OpenAIs nyeste og mest avancerede AI-modell.

Hvad kan Auto-GPT gøre?

Auto-GPT har internetadgang, lang- og korttidshukommelsesstyring, GPT-4 til tekstgenerering og filopbevaring og opsummering med GPT-3.5, ifølge Github-indlægget.

Du kan spørge Auto-GPT om noget, ligesom du ville spørge ChatGPT til råds, for eksempel om fejlfinding af kode og skrivning af en e-mail. Du kan dog bede Auto-GPT om at fuldføre endnu mere avancerede opgaver med færre prompt, som vist i eksemplerne nedenfor.

Også: Sådan bruger du ChatGPT til at opsummere indhold

Demoen på Github viser eksempler på mål prompter såsom "Øg nettoværdien, vækst Twitter-konto, udvikle og administrere flere virksomheder."

Begrænsningerne for applikationen, som står angivet på Github, advarer om, at Auto-GPT's output "muligvis ikke fungerer optimalt i komplekse, virkelighedsnære forretnings-scenarier." Ikke desto mindre viser resultaterne, som brugerne har delt, at Auto-GPT kan levere nogle virkelig imponerende (og nyttige) resultater.

På Twitter deler brugere nogle af de måder, de bruger det på, der inkluderer brug af Auto-GPT til at oprette en app, generere en ny opstart, tackle komplekse emner som fremtiden for sundhedspleje og medicin og endda forfølge sig selv på internettet.

Lige da jeg troede, at AI ikke kunne blive mere imponerende, blæser AutoGPT og AI-agenter mig omkuld 

Her udfører AI-agent produktundersøgelse og opretter en oversigt over de bedste hovedtelefoner.

Det her er sindssygt! Og det vildeste er, at det drives af GPT-4. 

Hvis du troede, at #ChatGPT var skræmmende, så vent til du hører om #AutoGPT!

AutoGPT kan være det næste store skridt i retning mod #AGI, som måske vil revolutionere vores måde at arbejde på endnu mere end ChatGPT alene gjorde.

AutoGPT er det nye forstyrrende barn på blokken - det kan anvende #ChatGPT's ræsonnement på bredere og mere komplekse emner, der kræver planlægning og flere trin.

Endnu tidligt, men meget imponerende med mange sundheds- og biomedicinske applikationer.

Jeg bad AutoGPT om at følge mig online.

Dette er vildt og kan være det næste store skridt inden for AI. ChatGPT kan ikke gøre dette.

Hvordan kan du få adgang til Auto-GPT?

Så nu da du ved, hvor avanceret det er, og alle de ekstraordinære ting, det kan gøre, vil du sandsynligvis gerne vide, hvordan du får adgang til det. Desværre er svaret ikke så ligetil, som du måske tror.

Også:Hvordan man bruger ChatGPT: Hvad du skal vide nu

Til forskel fra ChatGPT, som kører på en browser, som du nemt kan besøge, skal du downloade specifik software og have kendskab til Python for at få adgang til den.

De basale krav er Python 3.8, en OpenAI API-nøgle, en PINECONE API-nøgle og en ElevenLabs-nøgle (hvis du vil have den til at tale). Når du har installeret og skaffet alle disse, er du klar til den faktiske installation og kan følge de detaljerede instruktioner i indlægget.

Hvorfor er Auto-GPT en trend?

Auto-GPT er en trend, fordi folk er fascinerede af, hvad det kan gøre, og hvad det muligvis kan betyde for fremtiden. Auto-GPT's evne til at nå mål gennem sin egen argumentation sætter den på en lignende niveau til hvad mennesker gør og hvordan de behandler information.

Også:AI kan automatisere 25% af alle job. Her er hvilke jobtyper, der er mest (og mindst) i risiko

Derfor siger folk, at Auto-GPT er det første sande glimt af AGI. Kunstig intelligens, der kan fungere godt med lidt menneskelig tilsyn, kunne revolutionere arbejdet, som vi kender det, og erstatte mange af de roller, som mennesker har nu.

Hvad er forskellen mellem AI og AGI?

Kort sagt, kunstig intelligens (AI) er en bred betegnelse, der henviser til computersystemer, der er i stand til at udføre opgaver, der kræver menneskelig intelligens. Kunstig almen intelligens (AGI) henviser dog til AI, der kan udføre opgaver ved hjælp af sine egne processer, resonnement og intellekt, på samme måde som et menneske ville gøre det.

ChatGPT eller Auto-GPT: Hvad er bedre?

Trods sin evne til at chatte, er ChatGPT stadig kun en chatbot. Som en chatbot er den begrænset til kun at give svar på, hvad den bliver spurgt om gennem prompter. Den kan derfor kun opnå fantastiske ting med menneskelig retning.

Også:Synes du om at stille spørgsmål til ChatGPT? Du kunne få betalt (meget) for det

Auto-GPT's evner går langt ud over det, da du kan bede det om at fuldføre en opgave, du intet ved om, og bare se det gøre al arbejdet for dig. For eksempel så denne bruger Auto-GPT arbejde på at bygge en app til ham uden at skulle løfte en finger.

autogpt prøvede at oprette en app til mig, men opdagede at jeg ikke havde Node installeret. Så han/hun søgte efter hvordan man installere Node på Google og fandt en artikel på stackoverflow med et link, downloade og udpakkede det, og starte derefter serveren for mig.

Men det er meget mere udfordrende at få adgang til Auto-GPT end at få adgang til ChatGPT. Så selvom Auto-GPT er meget mere kapabel, hvis du har enklere behov, som ChatGPT kan opfylde, og ikke vil besværes af en installationsproces, kan ChatGPT være et bedre valg for dig.

Relaterede Artikler

Vis mere >>