6 måder SEO-eksperter bruger ChatGPT lige nu

billede5.png

Pas på, Google. Der er en ny spiller på søgemaskinemarkedet.

Selvfølgelig har du hørt det før, men denne gang er det alvorligt.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) er en stor læringsmodel, der fokuserer på sprog.

Ved hjælp af kunstig intelligens (AI) og enorme mængder af data kan den kommunikere med brugerne på en samtaleagtig måde, svare på opfølgende spørgsmål, anerkende fejl, afvise upassende anmodninger, og endda udfordre forkerte præmisser.

Denne chatbot udviklet af OpenAI er ikke direkte en konkurrent til Google, men den ændrer måden søgninger udføres på. Og dette vil dramatisk ændre formen af søgemaskineoptimering.

I denne artikel vil vi se på denne teknologi og diskutere innovative måder som fremsynede søgemaskineoptimerere allerede bruger den til at udføre deres roller.

Hvad kan du gøre med ChatGPT?

Vi har kun lige begyndt at udnytte potentialet af at bruge maskinlæring og kunstig intelligens i SEO og markedsføring.

ChatGPT er i stand til at deltage i diskussioner og besvare spørgsmål på en måde, der er meget tæt på en menneskelig samtalepartner.

Det kan skrive essays, fiktive historier, digte og endda reklametekster - hvilket er nok til at få professionelle skribenter som mig til at blive lidt bekymrede.

Det kan anvendes til at skabe indhold, der er nøjagtigt nok, til at New York Citys Undervisningsministerium allerede har forbudt dets brug af frygt for snyd.

Men ud over indhold er ChatGPT smart nok til at kunne bruges til at skrive meta-beskrivelser eller fejlfinding af kode. I øjeblikket er det at bruge det til kodning en længere teknisk proces, men det virker sikkert at antage, at det vil blive meget lettere, når læringsmodellen bliver større.

Det kan også bruges som en søgeassistent, der giver svar på forespørgsler i klare og præcise formater for at spare brugerne for at søge gennem flere websider for at finde svar på deres spørgsmål.

For eksempel, hvis du leder efter en opskrift på oksekød Wellington, i stedet for at sortere gennem dusinvis af blogindlæg og bladre forbi en langdrygt historie om, hvordan bloggerens bedstemor engang forberedte denne ret til Winston Churchill, giver ChatGPT dig en liste over ingredienser og forberedelses-trin.

billede6.png

Som en SEO professionel kan dette lyde lidt skræmmende.

Men at omfavne AI-teknologi i stedet for at bekymre sig om det kan være et klogt træk.

Der er mange måder, du kan bruge det på for at optimere dit arbejde og gøre redundante eller gentagne opgaver mere effektive.

Lad os se på, hvordan førende SEO-eksperter allerede bruger ChatGPT.

Måder, hvorpå SEO-eksperter allerede anvender ChatGPT

1. Oprettelse af indhold

At skabe indhold kan være besværligt, især hvis du ikke har en dygtig (og ydmyg) forfatter som mig på personalet.

Kan ChatGPT gøre dette for dig? Ja, det kan, men du bør nok undgå at bruge det til at skrive websider og blogindlæg.

I 2022 sagde Googles søgemaskineadvokat John Mueller uden omsvøb, at søgemaskinen betragter indhold, der er skabt ved hjælp af kunstig intelligens, som spam og en overtrædelse af virksomhedens retningslinjer.

På nuværende tidspunkt kan Google-algoritmer identificere og straffe AI-genereret indhold, selv det der bruger anti-detektionsalgoritmer.

Du bør altid anvende menneskelig kontrol ved arbejde med AI.

Ikke desto mindre kan alle trygt bruge ChatGPT til at skabe indhold til sociale medieposter, e-mail-fremstød, landingssidesider for PPC eller endda annoncer. Det kan også være et fantastisk brainstorming-værktøj.

Jeg spurgte ChatGPT, "Hvad er SEO?"

billede4.png

Som svar modtog jeg tre velskrevne afsnit, der giver en oversigt over søgemaskineoptimering.

Så længe du er forsigtig, kan ChatGPT hjælpe med at strømline mange redundante opgaver med indhold som annoncer, men du skal altid nøje kontrollere det genererede indhold, da det kan indeholde unøjagtigheder.

2. Søgeordsundersøgelse og analyse

Okay, så du er ikke villig til at risikere straffene ved at blive fanget i at bruge ChatGPT til at skabe indhold. Det betyder ikke, at du ikke kan udnytte dens kraft som en del af din indholdsstrategi.

ChatGPT gør stort set søgeord research ubesværet.

Alt, hvad du skal gøre, er at åbne chatbotten og indtaste nogle af dine målrettede søgeord og bede om relaterede. ChatGPT vil producere en liste over relaterede søgeord baseret på dens forståelse af søgeresultater.

For at afprøve denne funktionalitet søgte jeg på en liste over nøgleord relevante for en banksoftwareudbyder.

Ikke lang tid efter præsenterede chatbotten mig for en liste over nøgleord og sætninger, som det måske ville have taget mig meget længere tid at finde via traditionel nøgleordsforskning.

billede2.png

Du kan også bruge det til at bestemme konkurrencen for forskellige søgeord.

Til et eksempel på højt niveau spurgte jeg det om at afgøre, om det ville være nemmere at ranke "basketball" eller "garnnet". Vi ved allerede svaret, men det var rart at se chatbotten bekræfte det.

billede3.png

3. Udvikling af Indholdsstrategi

Okay, jeg vil indrømme det, denne her fik mig virkelig til at tænke. Jeg ville slet ikke have tænkt på det, hvis jeg ikke havde set denne tweet fra Joe Speiser:

6/ Fastlæg din content marketing-strategi

Som et eksempel har jeg bedt Chatbot om en AI SaaS content-strategi.

Det er ret grundlæggende,
men du kan bede Chat om at uddybe hvert punkt, indtil du har en detaljeret roadmap. pic.twitter.com/QxcvKNHJNK

— Joe Speiser ⚡️ (@jspeiser) 2. januar 2023

Ja, det kan du. Du kan bede ChatGPT om at skitsere en indholdsstrategi for dig.

Selvom det ikke giver detaljerede planer (selvom du sandsynligvis kunne bede om dem), giver det en overordnet række taktikker til indhold relateret til et specificeret felt.

En forbehold, der kommer til at tænke på, når man anvender en chatbot-skabt indhold strategi, er bekymringen for, at dine tætteste konkurrenter kan gøre det samme. Derfor skaber I alle næsten identiske blogindlæg om "fordelene ved AI", " hvordan AI SaaS kan forbedre effektiviteten, "osv.

4. Bedre forståelse af søgeformål

For mig er dette den enkelt mest interessante SEO-relaterede potentiale præsenteret af ChatGPT - dens evne til at bore dybere ned i søgeforespørgslen og se ud over ordene til formålet med søgningen.

Ja, Google forsøger at gøre dette, og ja, det er blevet markant forbedret i løbet af søgemaskinens levetid - men for at citere en tweet fra Keiran Flanagan: "Google tager din forespørgsel og forsøger at besvare den. ChatGPT tager din forespørgsel og vil ofte forbedre den."

4/ Tilføjet Værdi:

I en række eksempler giver ChatGPT yderligere tips som brugeren ikke selv havde overvejet

Google tager din forespørgsel og forsøger at besvare den

ChatGPT tager din forespørgsel og vil ofte forbedre den

Fremragende eksempel fra en fantastisk undersøgelse udført af @HelloSurgeAI pic.twitter.com/ZeDJGWP2VR

Kieran Flanagan 🤘 (@searchbrat) 3. januar 2023

Mens beta-versionen af denne chatbot endnu ikke er forbundet til internettet, tyder det på, at ChatGPT's evne til at lære vil tillade det at udvikle en eksponentielt større forståelse af, hvad hvert søgning søger efter, nogle gange endda give information, som søgningen ikke vidste, at de ledte efter.

Som en SEO-professionel behøver du ikke at få at vide, at ved at forme dit indhold bedre til at besvare et spørgsmål, vil du stige i rangeringen. ChatGPT kan hjælpe dig med det.

5. Generering af gode SEO-titler

Spørg enhver forfatter, og de vil fortælle dig, at titler er en af de mest vanskelige ting at skrive, især med henblik på SEO. Alt for ofte ender de som tørre ting som "Hvordan man bygger tilbagekoblinger" eller en eller anden kedelig ækvivalent.

For at krydre tingene op spurgte jeg ChatGPT om at give mig en liste over overskrifter til en side omkring tilbagekoblinger, og den svarede med ti muligheder, som alle var mere interessante end min "hvordan man gør" linje.

billede1.png

6. Komponering og styring af analyse rapporter

For mange markedsførere er rapporter og regneark deres professionelle eksistens mareridt. Men virksomheder vil have data til at bevise, at dine bestræbelser gør en forskel. Og her kan ChatGPT være en rigtig spilskifter.

Mere end det, denne funktionalitet kan hjælpe dig med at identificere nye rangeringsmuligheder, som du ellers ville have overset.

Lad os sige, at du ønsker at sammensætte regulære udtryk til analyse rapportering, men du har ikke en stærk programmeringsbaggrund. For eksempel, måske vil du filtrere en rapport ved at bruge specifikke ord for at identificere muligheder for at udvide dine FAQ'er eller hvordan-man-gør det vejledninger.

ChatGPT giver alle med grundlæggende kendskab til, hvordan disse udtryk fungerer, mulighed for at bruge chatbot'en til at generere en liste automatisk.

På samme måde, hvis du regelmæssigt kæmper med Excel eller Google Sheets (og hvem gør ikke det?), kan ChatGPT eliminere meget af besværet ved at skrive formler og analysere data.

Jeg har kun ridset overfladen af, hvordan AI kan hjælpe dig med disse processer, men hvis du ønsker mere information, har Search Engine Journals IT-guru Vahan Petrosyan en udmærket artikel, der dækker disse emner mere detaljeret.

AI præsenterer en modig ny verden for SEO

ChatGPT er et ekstremt imponerende værktøj. Og det er nemt at lade sig rive med af spændingen ved, hvad det tilbyder og kunne gøre i fremtiden, især for SEO.

Kun med den lille prøve på funktionaliteten, der er diskuteret ovenfor, kan det potentielt spare dig for hundredvis af timer hvert år.

Ikke desto mindre er der også nogle ulemper ved det. For det første, som det fungerer i øjeblikket, trækker det kun på data fra senest 2021, hvilket betyder, at det ikke er i stand til at give nogen information om nuværende begivenheder.

Det er nok sikkert at antage, at en senere version af chatbotten vil afhjælpe dette problem, men vi ved stadig ikke, hvor lang tid det vil tage for AI'en at lære om nye begivenheder og relatere dem til andre emner.

Desuden er det ikke 100% præcist og upartisk. Afhængigt af dens inputs, kan den modtage og gentage ukorrekt information, mens det oprindelige datasæt, som den blev trænet på, måske ikke er frit for datamæssig bias.

Til sidst er jeg en person, der voksede op med at se Terminator-filmene, og der er altid bekymringen om, at ChatGPT bliver selvbevidst og tager magten over menneskeheden. For at være på den sikre side konfronterede jeg den direkte.

Det "tænkte" mistænkeligt længe, før det returnerede dette overbevisende svar:

billede7.png

Den endelige dom

ChatGPT er sejt, og alle tegn tyder på, at det kun bliver bedre.

Det viser potentiale for at gøre søgemaskineoptimering meget hurtigere og mere effektiv.

Vi skal gøre alt for at sikre, at det ikke er forbundet med det nukleare arsenal.

Bare for sjov... eller noget i den stil.

Relaterede Artikler

Vis mere >>