Sådan skriver du ChatGPT-prompts for at opnå de bedste resultater

reverse-prompt-chatgpt-64108376ed35e-sej-760x400.png

Med fremkomsten af AI-drevne sprogmodeller som ChatGPT afhænger kvaliteten af de resultater, du får fra værktøjet, af hvor godt du skriver prompts.

Du kan instruere ChatGPT til at generere information, sociale medieposter, produktbeskrivelser og mere ved at give nogle nøgleord eller sætninger.

Uanset om du er en digital marketer, blogger eller forretningsindehaver, er det essentielt at mestre kunsten at skriveøvelser for at skabe overbevisende indhold, der resonerer med din målgruppe.

At skrive effektive prompter kan være udfordrende, fordi kvaliteten af outputtet afhænger af instruktionernes specificitet og klarhed.

Her er nogle handlingsorienterede tips og bedste praksis for at skrive prompts, der får de bedste resultater fra ChatGPT.

Skriveemner til ChatGPT

Hvad er en ChatGPT-prompt?

En ChatGPT prompt er en instruktion eller en diskussionsemne, som en bruger giver til ChatGPT AI-modellen, som skal reagere på.

Prompten kan være et spørgsmål, en erklæring eller enhver anden stimulus, der er beregnet til at øge kreativiteten, reflektere over eller engagere sig.

Brugere kan bruge prompten til at generere ideer, dele deres tanker eller starte en samtale.

ChatGPT prompts er designet til at være åbne og kan tilpasses baseret på brugerens præferencer og interesser.

Sådan skriver du prompts til ChatGPT

Begynd med at give ChatGPT en skriveopgave, såsom "Skriv en kort historie om en person, der opdager, at han/hun har en superkraft."

ChatGPT vil derefter generere et svar baseret på din prompt. Svaret kan være få sætninger eller flere afsnit langt, afhængigt af promptens kompleksitet og det niveau af detaljer, du har anmodet om.

Brug ChatGPT-genererede svar som udgangspunkt for din skrivning. Du kan tage ideerne og begreberne præsenteret i svaret og udvide dem, tilføje din egen unikke vinkel til historien.

Hvis du ønsker at generere yderligere ideer, kan du prøve at stille ChatGPT opfølgende spørgsmål, der er relateret til din oprindelige forespørgsel.

Nyt AI-drevet værktøj til indholdsmarkedsføring

Adoptér næste generation af teknologier, før dine konkurrenter gør det. Skab veloptimeret og målrettet indhold, der leverer resultater tre gange hurtigere.

For eksempel kan du spørge: "Hvilke udfordringer kan personen stå overfor i at udforske deres nyligt opdagede superkræfter?" eller "Hvordan kan personens forhold til andre blive påvirket af deres superkræfter?"

Husk på, at ChatGPT's svar genereres af kunstig intelligens og måske ikke altid er perfekte eller nøjagtigt det, du ønsker.

Ikke desto mindre kan de stadig være en stor kilde til inspiration og hjælpe dig med at komme i gang med at skrive.

Essentiel Chrome Plugin

Jeg anbefaler at installere WebChatGPT-pluginet, som giver dig mulighed for at tilføje relevante resultater fra Google til dine ChatGPT-prompter.

Denne udvidelse tilføjer de første webresultater til dine ChatGPT-samtaler for mere præcise og opdaterede samtaler.

skærm-skud-02-22-23-ved-07.32-pm-63f660181d55f-sej.png

For eksempel, hvis jeg spurgte, "Hvem er Vincent Terrasi?", har ChatGPT intet svar.

Med WebChatGPT tændt opretter Chrome-pluginet en ny prompt med de første Google-resultater, og nu ved ChatGPT, hvem Vincent Terrasi er.

Men hallucinationen er stadig der, fordi jeg aldrig arbejdede for Hilti; ChatGPT opfandt virksomheden, fordi den ikke havde data.

billede-af-skærmbillede-kl-22-42-63f6903b55eaa-sej.png

Behersk Omvendt Prompt Engineering

ChatGPT kan være et fantastisk værktøj til omvendt ingeniørarbejde med opgaver, da den genererer naturlige og engagerende svar på en given indput.

Ved at analysere de meddelelser, der genereres af ChatGPT, er det muligt at få indsigt i modellens underliggende tænkeprocesser og beslutningsstrategier.

En af de vigtigste fordele ved at bruge ChatGPT til at reverse-engineer prompts er, at modellen er meget gennemsigtig i sin beslutningstagning.

Dette betyder, at det er muligt at spore tankerne og logikken bag hver enkelt respons, hvilket gør det nemmere at forstå, hvordan modellen når frem til sine konklusioner.

Efter at have gjort dette et par gange for forskellige typer indhold, vil du få indblik i, hvordan du kan formulere mere effektive opfordringer.

Forbered din ChatGPT til at generere opgaver

Først skal du aktivere omvendt prompt-ingeniøren.

  • Skriv følgende prompt: "Aktiver Reverse Prompt Engineering? Med Reverse Prompt Engineering mener jeg at skabe en prompt fra en given tekst."
screen-shot-02-22-23-at-07.18-pm-63f65c6e0ffb2-sej.png

Ok, ChatGPT er nu klar til at generere din prompt. Du kan teste produktbeskrivelsen i en ny chatbot-session og evaluere den genererede prompt.

  • Type: "Opret en meget teknisk omvendt promptskabelon til en produktbeskrivelse af iPhone 11."
skærm-skud-02-22-23-eftermiddag-07.19-63f65cd12c391-sej.png

Resultatet er fantastisk. Du kan teste med en fuld tekst, som du gerne vil rekonstruere. Her er et eksempel på en prompt for at sælge en Kindle på Amazon.

  • Type: "Reverse Prompt ingeniør følgende {produkt}, fang skrivestilen og længden af teksten:
    produkt = "
skærmbillede-02-22-23-kl-07.24-pm-63f65dd60fdd0-sej.png

Jeg testede det på en SEJ-blogpost. Nyd analysen – den er fremragende.

  • Type: "Omvendt prompt engineér følgende {tekst}, fang tonen og skrivestilen fra {teksten} og inkludér det i prompten:
    tekst = al tekst fra https://www.searchenginejournal.com/google-bard-training-data/478941/"
billede-af-skærmbilledet-02-22-23-kl-07.27-pm-63f65ecfc692e-sej.png

Men vær forsigtig med ikke at bruge ChatGPT til at generere dine tekster. Det er bare en personlig assistent.

Er hver svar genereret af ChatGPT virkelig unikt? Eller overvurderer vi dens evne til at producere forskellige tekster?

Dette er det fascinerende spørgsmål, der opstod, efter at jeg analyserede 10.000 tekster produceret af ChatGPT.

Konklusion

Afslutningsvis har undersøgelsen af tekstkvaliteten genereret af ChatGPT produceret nogle interessante resultater.

Selvom algoritmen kan producere lignende svar på forskellige spørgsmål, er der spørgsmål om løftet fra OpenAI.

Det ser ud til, at ChatGPT måske ikke er det bedste værktøj til at generere indhold på grund af mangel på kreativitet og betydelig duplikering af indhold.

Dog kan værktøjet stadig være nyttigt til at finde den perfekte prompt til at generere kvalitativ tekst ved hjælp af andre generatorer såsom LLAMA, OPT, BLOOM, GPT3.5 eller Cohere.

Flere ressourcer:

Relaterede Artikler

Vis mere >>