Sådan bruger du ChatGPT til at skrive et essay

billede4.jpg

ChatGPT's avancerede evner har skabt et enormt efterspørgsel, med denne AI-værktøj, som har samlet over 100 millioner brugere inden for to måneder efter lanceringen. En af de største standout-funktioner har været dens evne til at sammensætte alle slags tekst på sekunder, herunder sange, digte, sengehistorier og essays.

I modsætning til populær mening kan ChatGPT gøre meget mere end bare at skrive en opgave for dig (som ville blive betragtet som plagiat). Hvad der er mere nyttigt er, hvordan det kan hjælpe med at guide din skriveproces. Vi viser dig, hvordan du kan bruge ChatGPT til både at skrive og assistere samt nogle andre nyttige skrivetips nedenfor.

Hvordan ChatGPT kan hjælpe dig med at skrive en opgave

Hvis du leder efter måder at bruge ChatGPT til at støtte din skrivning, så er her fem forskellige måder at udforske.

Det er også værd at bemærke, inden du går i gang, at hvis du har adgang til Bing Chat eller endda Google Bard, kan du bruge de samme tips nedenfor på disse AI-chatbots. Da Bing Chat og Google Bard er tilsluttet internettet, kan de begge inkludere aktuelle begivenhedskilder og kontekst.

Hvis du skal vælge mellem disse to chatbots til at skrive en essay, vil vi anbefale Bing Chat.

1. Brug ChatGPT til at generere essay-ideer

Inden du kan begynde at skrive en essay, skal du have udviklet din ide. Når professorer opgiver en essay, giver de normalt studerende en vejledning, der giver dem frihed til deres egen selvudtryk og analyse. Som resultat har studerende opgaven at finde en vinkel at angribe essayet på egen hånd.

Hvis du for nylig har skrevet en opgave, ved du, at dette trin ofte er det mest komplicerede - og her er, hvor ChatGPT kan hjælpe.

Alt hvad du skal gøre er at indtaste emnet for opgaven, inkludere så mange detaljer som du ønsker - såsom hvad du overvejer at dække - og lad ChatGPT gøre resten. For eksempel, baseret på en opgaveopgave jeg havde på universitetet, spurgte jeg:

Kan du hjælpe mig med at finde på et emne til denne opgave, "Du skal skrive en forskningsrapport eller case-studie om et ledelsesemne efter eget valg." Jeg vil gerne have, at det inkluderer Blake og Moutons Managerial Leadership Grid og muligvis en historisk person.

Inden for få sekunder producerede chatbot'en et svar, der gav mig titlen på essayet, muligheder for historiske figurer, jeg kunne fokusere mit artikel på og indsigt i, hvad jeg kunne inkludere i mit papir med specifikke eksempler på en case study, jeg kunne bruge.

billede2.jpg

2. Brug chatbotten til at oprette en oversigt

Når du har et solidt emne, er det tid til at begynde at brainstorme, hvad du egentlig vil inkludere i essayet. For at lette skriveprocessen opretter jeg altid en oversigt, der inkluderer alle de forskellige punkter, jeg vil berøre i mit essay. Dog er oversigtsskrivningen normalt kedelig.

Med ChatGPT, skal du blot bede den om at skrive det for dig.

Også: 5 måder at bruge chatbots til at gøre dit liv lettere

Brugende emnet, som ChatGPT hjalp mig med at generere i trin et, bad jeg chatbotten om at skrive en oversigt over emnet ved at sige:

Kan du lave en outline til en opgave med titlen "Undersøgelse af Winston Churchills ledelsesstil gennem Blake og Moutons Managerial Leadership Grid"?

Efter et par sekunder udsendte chatbotten en helhedsoversigt opdelt i syv forskellige sektioner, med tre forskellige punkter under hver sektion.

Også:De bedste AI kunstgeneratorer at prøve

Denne oversigt er grundig og kan kondenseres til en kortere opgave eller uddybes for en længere tekst. Hvis du ikke kan lide noget eller ønsker at justere det yderligere, kan du gøre det enten manuelt eller med flere instruktioner til ChatGPT.

billede6.jpg

3. Brug ChatGPT til at finde kilder

Nu da du ved præcis, hvad du vil skrive, er det tid til at finde troværdige kilder, hvor du kan få din information fra. Hvis du ikke ved, hvor du skal begynde, kan du som med alle tidligere trin bare spørge ChatGPT.

Alt, hvad du skal gøre, er at bede den om at finde kilder til dit essayemne. For eksempel spurgte jeg den følgende:

Kan du hjælpe mig med at finde kilder til en opgave med titlen "Undersøgelse af Winston Churchills ledelsesstil gennem Blake og Moutons Manageriale Ledelsesgitter"?

Chatbot'en udskrev syv kilder, med et punkttegn til hver, der forklarede, hvad kilden var, og hvorfor den kunne være nyttig.

En ting du skal være opmærksom på, når du bruger ChatGPT til kilder, er, at den ikke har adgang til information efter 2021, så den vil ikke være i stand til at foreslå de nyeste kilder. Men det er en start.

billede3.jpg

4. Brug ChatGPT til at skrive et eksempel på et essay

Det er værd at bemærke, at hvis du tager teksten direkte fra chatbotten og indsender den, kan dit arbejde anses for en form for plagiering, da det ikke er dit originale arbejde. Som med enhver information taget fra en anden kilde, bør tekst genereret af enhver AI klart identificeres og krediteres i dit arbejde.

Også:Lærere bruger ChatGPT mere end elever. Sådan gør de

I de fleste uddannelsesinstitutioner er straffene for plagiat alvorlige, og strækker sig fra en dårlig karakter til bortvisning fra skolen.

Hvis du vil have ChatGPT til at generere en prøve tekst, skal du indtaste emnet, den ønskede længde, og se hvad den genererer. For eksempel indtastede jeg følgende tekst:

Kan du skrive en fem-afsnits-esse om emnet "At undersøge ledelsesstile af Winston Churchill gennem Blake og Moutons Managerial Leadership Grid"?

Inden for få sekunder gav chatbotten præcis det, jeg bad om: En sammenhængende fem-afsnits-essay om emnet, som kan hjælpe dig med at guide dig i din egen skrivning.

Også:Hvad er GPT-4? Her er alt, du behøver at vide

På dette punkt er det værd at huske, hvordan værktøjer som ChatGPT fungerer: De sætter ord sammen i en form, som de tror er statistisk gyldig, men de ved ikke, om det, de siger, er sandt eller præcist. Det betyder, at du måske finder opfundne fakta eller detaljer eller andre mærkværdigheder. Det vil ikke være i stand til at skabe originalt arbejde, fordi det blot samler alt sammen, det allerede har absorberet. Det kan være et nyttigt udgangspunkt for dit eget arbejde, men forvent ikke, at det er inspirerende eller præcist.

billede5.jpg

5. Brug ChatGPT til at samarbejde om at redigere din opgave

Efter du har skrevet din egen essay, kan du bruge ChatGPT's avancerede skrivefunktioner til at redigere det for dig.

Du kan enkelt fortælle chatbot'en, hvad du specifikt vil have den til at redigere. For eksempel bad jeg den om at redigere for essaystruktur og grammatik, men andre muligheder kunne have inkluderet flydende tekst, tone og mere.

Når du beder om at redigere din essay, vil den bede dig om at indsætte din tekst i chatbotten. Når du gør det, vil den give dig din essay med rettelser foretaget. Dette kunne være det mest nyttige værktøj, da det kan redigere din essay mere grundigt end en simpel stavekontrolværktøj kunne, goes beyond spelling.

Du kan også samarbejde med chatbotten og bede den om at kigge på en bestemt paragraf eller sætning og bede den om at omskrive eller rette den for klarhed.

billede1.jpg

Relaterede Artikler

Vis mere >>