ChatGPT er blevet den app, der er vokset hurtigst gennem tiden

billede1.jpg

AI ChatGPT har været en overraskende sensation, selvom det har fået Google til at ryste på hånden på grund af dets hurtigt stigende popularitet -- og nu mener analytikere hos schweiziske bank UBS, at det også er den hurtigst voksende forbrugerapp i historien.

Ifølge UBS-analyse havde ChatGPT 100 millioner aktive brugere i januar, efter dens lancering for to måneder siden i slutningen af november. Den tiltrak en million brugere på blot én uge.

Også: De bedste AI-chatbots: ChatGPT og andre sjove alternativer at prøve

Som Reuters påpeger, er ChatGPT's vækst langt hurtigere end de ni måneder, det tog TikTok at nå 100 millioner, og de to og et halvt år, det tog Instagram at nå dertil. I en meget tidligere æra på nettet tog det Google og Facebook hver omkring fem år at nå 100 millioner brugere.

Spørg ChatGPT, men den er uenig med sin betegnelse som en 'app' og hævder, at den faktisk er en maskinlæringsmodel.

"Er ChatGPT den hurtigst voksende app i historien?" spurgte vi den.

"Nej, OpenAI's GPT-3 sprogmodel, som driver ChatGPT, er ikke en app, men derimod en maskinlæringsmodel, der er designet til at generere tekster, som ligner menneskers sprog, baseret på den givne input. GPT-3 er bredt anerkendt som en af de største og mest avancerede sprogmodeller til dato; dog er det ikke en app og har ikke været målt i form af brugervækst."

Microsoft, som sidste måned investerede stort i OpenAI, har begyndt at integrere GPT-3 på tværs af sine produkter. GPT-3.5 understøtter for eksempel flere intelligente opsummeringsfunktioner i den nye Microsoft Teams Premium Microsoft 365-tilføjelse.

Microsoft har også lanceret: Azure OpenAI-service til at give udviklere adgang til GPT-3.5; DALL-E 2, AI'en der genererer billeder fra tilfældige beskrivelser; og Codex, den GPT-3-baserede grundlag for GitHub's Copilot AI-paring-programmeringsservice.

OpenAI lancerede denne uge en abonnementsservice kendt som ChatGPT Plus for dem, der ønsker at bruge værktøjet, selv når det når kapacitet. Den betalte service er tilgængelig for kunder i USA for $20 om måneden.

Google arbejder angiveligt på at tilpasse Søgning og muligvis andre produkter til ChatGPT. Virksomheden tester en chatbot kaldet "Apprentice Bard" med lignende kapaciteter, men integreret med Søgning. Microsoft planlægger meddelsomt at bruge ChatGPT til at forbedre Bing.

Dog har Meta's AI-chef, Yann LeCun for nyligt bemærket, at ChatGPT's underliggende teknikker "ikke er særlig innovative", da den i høj grad er afhængig af Transformer-teknologien udviklet af Google.

Også: ChatGPT 'manglede dybde og indsigt', siger redaktørerne på en anerkendt videnskabelig tidsskrift

"Jeg kritiserer ikke OpenAI's arbejde eller deres påstande. Jeg forsøger at rette en *opfattelse* af offentligheden og medierne, som ser ChatGPT som et utrolig nyt, innovativt og unikt teknologisk gennembrud, der er langt foran alle andre," sagde Le Cun som svar.

Meta og Google har også udviklet chatbots, men har ikke udsat dem for verden på samme måde som OpenAI har gjort med ChatGPT. LeCun tweetede en graf over AI forskningsoutput, hvor Google og Microsoft var i top og OpenAI i bunden, og bemærkede: "Data om den intellektuelle bidrag til AI fra forskellige forskningsorganisationer. Nogle af organisationerne publicerer viden og open-source kode til hele verden at bruge. Andre konsumerer det bare."

ChatGPT har udgivet en gratis app til iPhones. Lever den op til hypen?

Alle dine foretrukne ChatGPT-funktioner er nu tilgængelige i din håndflade. Her er vores første indtryk.

Siden dens udgivelse i slutningen af november, har ChatGPT taget verden med storm. Dens avancerede evner, som kodning og skrivning, har gjort det til en integreret del af folks daglige arbejdsrutine.

Nu vil det blive endnu nemmere at indarbejde det i din dagligdag.

Også: OpenAI har lige udgivet en officiel ChatGPT app til iPhone

Torsdag udgav OpenAI en ChatGPT-app til iOS, som er beregnet til at have alle de samme funktioner som desktop-versionen, herunder øjeblikkelige svar på alle forespørgsler, du stiller den.

Udover de desktop-funktioner, inkluderer appen OpenAI's Whisper-teknologi, et åbent kilde talegenkendelsessystem, som tillader stemmeinstruktioner i appen.

App'en, som kom kun et par dage efter Microsoft afslørede deres eget Bing Chat-widget, er gratis og allerede tilgængelig til download via App Store.

Også: 6 skadelige måder ChatGPT kan anvendes på

Opfylder det så forventningerne? Vi har downloaded appen for at finde ud af det for dig.

Hent appen

Hvis du er en iPhone-bruger med iOS 16.1 eller senere, kan du downloade appen ved at klikke på dette app-link, som tager dig til App Store.

Vær opmærksom på, at hvis du bare skriver navnet på appen i App Store, vil OpenAI's ChatGPT-app ikke dukke op. I stedet vil du blive mødt med apps, der forsøger at efterligne ChatGPT, som vi ikke anbefaler, at du downloader.

Kom igang 

Når du har downloadet appen, vil du blive bedt om at logge ind på din OpenAI-konto. Hvis du ikke allerede har en konto, kan du nemt oprette en på appen.

Efter du har logget ind, er du klar til at starte med at chatte.

Prøv appen selv

billede3.jpg

App'ens grænseflade er strømlinet og har et layout, der minder om Messages-appen, som bruges til at sende tekster på iPhones.

På samme måde som du ville starte en samtale via tekst med en ven, kan du skrive en prompt og sende den til ChatGPT.

Det første prompt, som jeg gav chatbotten, var: "Kan du skrive en e-mail til min chef og fortælle, at jeg er nødt til at melde mig syg?"

Også: Sådan bruger du ChatGPT til at opbygge dit CV

Svaret blev genereret hurtigt, og det havde den samme kvalitet som på en stationær computer, som det kan ses på billedet ovenfor. E-mailen havde en introduktion, en hoveddel og en afslutning, som jeg kunne kopiere og indsætte i en e-mail.

Så testede jeg appens største differentierende funktion, stemmeinput. Med denne funktion kan brugere klikke på lydbølge-ikonet, som er placeret på samme sted som mikrofonknappen i Beskeder-appen, og sige en verbal prompt til ChatGPT.

Jeg spurgte ChatGPT mundtligt, "Kan du skrive en besked til min bedste veninde, hvor jeg fortæller, at jeg meget gerne vil mødes med hende til middag på den nye restaurant, hun foreslog?"

Også: Sådan skriver du bedre ChatGPT-forløb

Til min overraskelse transskriberede ChatGPT nøjagtigt, hvad jeg sagde. Da chatbotten fik alle ordene rigtige, indtastede jeg blot prompten uden nogen justeringer. Som sædvanligt genererede chatbotten den tekst, jeg bad om, på blot få sekunder.

Hej [Vennens Navn]! Jeg håber, at det går dig godt. Jeg vil gerne lade dig vide, at jeg virkelig gerne vil mødes med dig til middag på den nye restaurant, du foreslog. Det lyder som et fantastisk sted, og jeg er virkelig spændt på at prøve det sammen med dig. Hvornår passer det dig at mødes? Lad os indhente hinanden og nyde noget lækkert mad!

Glæder mig til at se dig snart.

billede4.jpg

Til sidst, for at sikre at jeg dækkede alle områderne, stillede jeg ChatGPT et grundlæggende kodningsspørgsmål på appen for at se, hvordan det klarede sig.

Også: Sådan bruger du ChatGPT til at skrive kode

Jeg bad om at få skrevet en funktion, der finder det næststørste element i et array, og inden for få sekunder gjorde den det. Jeg var nervøs for, hvordan koden ville vise sig på en lille telefon skærm, men koden var klar, og jeg havde ingen problemer overhovedet.

billede2.jpg

Skal du bruge appen eller desktop-versionen?

Både appen og skrivebords-versionen udfører de samme opgaver og kan tilbyde den samme assistance. Endeligt valg af, hvilken en man vil bruge, afhænger af, hvad man bruger ChatGPT til i hverdagen.

Hvis du bruger ChatGPT til telefoncentrisk aktiviteter som at skrive tekster, e-mails eller billedtekster, vil jeg anbefale at downloade appen.

Også: De bedste AI-chatbots

Hvis du bruger ChatGPT til hjælp med aktiviteter, du primært udfører på din computer, såsom kodning eller skrivning af lange prosa, anbefaler jeg at holde fast ved desktop-versionen.

Du behøver dog ikke at vælge den ene over den anden. Hvis du ofte bruger ChatGPT, vil mit bedste råd være at bruge både appen og desktopversionen. Da begge er tilknyttet din OpenAI-konto, kan du få adgang til dine samtaler med ChatGPT på alle dine tilmeldte enheder, hvilket gør det nemt at skifte mellem dem.

Lad dig ikke narre af falske ChatGPT-apps: Her er hvad du skal være opmærksom på

ChatGPT er en vildt populær AI-chatbot, og svindlere er glade for at prøve at udnytte det - og dig.

Hvis du er en fan af ChatGPT og dens evner, er du sandsynligvis nysgerrig efter, om der findes en mobilapp, du kan downloade til chatbot-samtaler, når du er på farten. Vel - der er, men for nuværende er den kun tilgængelig i USA på iOS.

Og desuden: OpenAI har udgivet en gratis ChatGPT-app til iPhones. Lever den op til hypen?

Men nogle mennesker har fundet det svært at finde OpenAIs officielle ChatGPT-app i App Storen, hvilket efterlader skumle og svigagtige apps mere synlige at downloade. De fleste apps i App Storen, der hævder at bruge OpenAIs teknologi, som driver ChatGPT, er ikke legitime, og dine personlige oplysninger kunne være i fare.

Også: Hvordan man bruger ChatGPT i din browser med de rigtige udvidelser

Svindel-apps vil bede om unødvendig information og tilladelser, læsse malware på din enhed efter download eller snyde dig til at betale masser af penge for et ubrugeligt abonnement. Her er nogle tip til at undgå at downloade en app med ondsindet hensigt.

1. Tjek app-tilladelserne

Nogle af disse apps udgør en risiko for privatlivet, da appens tilladelser er unødvendigt omfattende i forhold til appens formål.

Før du downloader en app, der hævder at være relateret til ChatGPT, så tjek dens app tilladelser. Er der en god grund til, at en chatbot skal have adgang til dine kontakter?

2. Dobbelttjek udviklerne

OpenAI er udvikleren bag ChatGPT. Så alle andre chatbot-apps på App Store og alle chatbot-apps på Google Play Store er produkter fra andre udviklere.

Også: De bedste AI-chatbots

Du bør kontrollere en udviklers profil i App Store for at se, hvilke andre apps de er ansvarlige for og finde mere information om deres virksomhed. Hvis en app hævder at være ChatGPT og udvikleren ikke er OpenAI, er den app ikke ChatGPT.

3. Tjek anmeldelserne

Ligesom de fleste anmeldelsessektioner vil anmeldelser, der roser appen, være øverst i anmeldelsessektionen og give dig idéen om, at de fleste mennesker nyder appen. Men mange falske app-skapere betaler for positive anmeldelser af appen.

Og: Sådan narrede jeg ChatGPT til at fortælle mig løgne

Nogle gange vil en app have hundreder af femstjernede anmeldelser, og med bare et hurtigt kig over anmeldelsesafsnittet, er du overbevist om, at appen er værd at installere. Sørg for at tjekke en-stjernede og to-stjernede anmeldelser, da disse er mere ærlige anmeldelser.

Nogle eksempler

En app på App Store kaldet ChatOn hævder at være understøttet af ChatGPT og GPT-4. Ud af cirka 19.000 anmeldelser har den en gennemsnitlig vurdering på fire og en halv stjerner. Men mange af de en-stjernede anmeldelser klager over dyre abonnementspriser og at brugere skal købe et abonnement efter én gratis samtale med chatbotten.

Også: Jeg spurgte ChatGPT, Bing og Bard, hvad der bekymrer dem. Googles AI gik Terminator på mig

En anden app, Genie, hævder også at køre på ChatGPT og GPT-4. Men brugere siger, at chatbotten ofte hallucinerer, hvilket er når chatbotten svarer med forkerte oplysninger. Andre brugere siger, at de havde problemer med at afmelde deres abonnementer, der ugentligt opkræves på deres kort.

OpenAI's ChatGPT, Googles Bard og Microsofts Bing Chat er alle gratis at bruge på nettet. For at undgå at betale en ugentlig eller månedlig abonnementsafgift, kan du overveje at åbne din Safari eller Chrome-browser og bruge denne gratis og sikre software.

OpenAI har lige udgivet en officiel ChatGPT app til iPhone

Den gratis iOS-app giver dig mulighed for at tale dine forespørgsler via stemmegenkendelse og synkroniserer din ChatGPT-historie på tværs af dine enheder.

ChatGPT-brugere, som har ledt efter en officiel mobilapp, kan nu få en takket være OpenAI, som i dag lancerede en iOS-app til sin populære AI-chatbot. Appen er designet til både gratis ChatGPT-brugere og betalte Plus-abonnenter, og giver samme muligheder som websitet, så du kan indtaste dine anmodninger og prompter og modtage AI-genereret information som svar. Men mobilappen tilbyder også et par ekstra fordele.

Ved hjælp af OpenAI's open-source Whisper-talegenkendelsessystem kan appen registrere dine talte forespørgsler i stedet for at skulle indtaste dem ved at skrive på dit tastatur. Appen vil også synkronisere din chat-historik på tværs af din computer og mobile enhed, så du kan fortsætte en tidligere samtale. Hvis du har et betalt ChatGPT Plus-abonnement, kan du også anvende appen til at få tidlig adgang til nye funktioner og bruge GPT-4 med forbedrede muligheder.

OpenAI roste appen for at tilbyde en række funktioner, herunder øjeblikkelige svar, der forsøger at give præcis information uden at belaste dig med reklamer, tilpassede råd om specifikke interesser og hobbyer, kreativ inspiration til at generere indhold, professionel input til at hjælpe dig med komplekse ideer og tekniske emner samt læringsmuligheder til at hjælpe dig med at udforske nye sprog og andre områder.

OpenAI oplyser, at lanceringen af den nye app er sat i gang i USA og vil udvides til andre lande i de kommende uger. Hvad så med Android-brugere? Virksomheden antydede, at en Android-version af mobilappen snart vil blive lanceret.

For at downloade appen på din iPhone, skal du hente den fra Apples App Store. Efter åbning af appen skal du logge ind med din ChatGPT-konto eller trykke på "Tilmeld"-knappen, hvis du endnu ikke har en konto. På hovedskærmen kan du derefter skrive eller tale din prompt i meddelelsesfeltet og vente på svaret. Et ellipsisikon øverst viser en menu med muligheder for at omdøbe eller slette en chat, få adgang til din chat-historik, starte en ny chat og justere appens indstillinger.

Relaterede Artikler

Vis mere >>