Microsoft har lige foretaget en stor investering i ChatGPT-producenten OpenAI. Her er hvorfor

gettyimages-1246127199.jpg

Microsoft har samarbejdet med OpenAI siden 2019, før OpenAI blev en kæmpe succes med deres AI-tjenester, såsom ChatGPT og DALL-E. Og nu har Microsoft sagt, at de vil udvide partnerskabet med en flerårig, milliardstor investering.

Investeringen vil fortsætte med at finansiere AI-selskabets forskning og hjælpe med at udvikle teknologi, der er "stadig mere sikker, brugbar og kraftfuld", ifølge OpenAI.

Også: Hvad er ChatGPT, og hvorfor er det vigtigt? Her er alt, hvad du har brug for at vide

Microsoft sagde, at de vil implementere OpenAI's modeller på tværs af deres forbruger- og enterprise-produkter og "introducere nye kategorier af digitale oplevelser bygget på OpenAI's teknologi".

Ingen af ​​virksomhederne har offentliggjort værdien af investeringen, men kilder har afsløret, at den samlede værdi vil være på 10 milliarder dollars over flere år ifølge Bloomberg. Denne finansiering følger den initiale investering, som Microsoft foretog på 1 milliard dollars i 2019 og de 2 milliarder dollars i årene efter.

En så stor investering kan virke som en høj risiko for Microsoft. Dog ser afkastet på investeringen lovende ud ifølge Gartner-analytiker Jason Wong, der fokuserer på Microsoft.

"Gartner forudser, at markedet for AI-software vil nå næsten $134,8 milliarder inden 2025", udtalte Wong. "Baseret på denne prognose, bør der være rigelig plads til, at Microsoft kan opnå en positiv ROI fra deres samarbejde med OpenAI."

Microsofts Azure-tjeneste vil være OpenAIs eksklusive cloud computing-leverandør, der driver alle OpenAI-workloads på tværs af forskning, produkter og API-tjenester.

"AI er ved at blive den næste definerende teknologi indenfor cloud computing og en hemmelig sauce til applikationer, der er bygget og kører på skyen," sagde Wong. "Dette eksklusive partnerskab mellem Microsoft og OpenAI, som skal køre på Azure Cloud for al OpenAI forskning, API og produkter vil tiltrække både virksomheder og den næste bølge af tech startups, der bygger på skyen for at skabe ny værdi."

Microsoft har for nylig annonceret tilgængeligheden af sin Azure OpenAI Service, der giver virksomheder mulighed for at udnytte OpenAIs modeller med tilføjede fordele for virksomheder. Pressemeddelelsen om denne nye investeringsrunde fremhævede detaljer fra den tidligere meddelelse og understregede samtidig virksomhedens hensigt om at gøre sine tjenester mere bredt tilgængelige.

"I denne næste fase af vores partnerskab vil udviklere og organisationer på tværs af brancher have adgang til den bedste AI-infrastruktur, modeller og værktøjskæde med Azure til at bygge og køre deres applikationer," sagde Microsoft CEO Satya Nadella.

Også: Jeg brugte en time med en ny ChatGPT-inspireret AI-chatbot, og jeg kan dø af grin

ChatGPT's enorme succes siden lanceringen i november gav sandsynligvis ekstra impuls til Microsofts investeringer. Inden for en uge efter lanceringen fik chatboten over en million brugere. Når du nu besøger ChatGPT-webstedet, møder du ofte en "fuld kapacitet" -besked på grund af det store antal mennesker på stedet, og at serveren ikke er i stand til at behandle din anmodning.

I øjeblikket er chatbotten stadig gratis, men i januar meddelte OpenAI på deres Discord-server, at snart en betalt, professionel version måske vil være tilgængelig for offentligheden. Den forskningsbaserede AI-virksomhed har endda oprettet en venteliste, som indikerer, at den nye tjeneste vil levere brugerne en service, der altid er tilgængelig (ingen blackout-vinduer), hurtige svar fra ChatGPT og ubegrænsede beskeder.

Ikke desto mindre har der allerede været et par bump på vejen: Stack Overflow forbød midlertidigt ChatGPT-genererede svar i december, efter at brugere havde indsendt svar på kodningsproblemer, der så plausibelt ud, men var faktisk falske. Og på grund af bekymringer om negative virkninger på elevers læring, samt sikkerheden og nøjagtigheden af indholdet, blev adgangen til ChatGPT også forbudt på New York City Schools' netværk og enheder.

Investeringen kommer efter at Microsoft annoncerede en stor runde af fyringer, hvor 10.000 ansatte blev afskediget, da virksomheden forsøger at tilpasse omkostningerne til indtjeningen og kundekravene, ifølge Nadella.

Relaterede Artikler

Vis mere >>