Jeg tilbragte en time med en ny, ChatGPT-inspireret AI chatbot, og jeg kan næsten dø af grin

gettyimages-1418475387-1.jpg

Det er en revolution.

Det er, hvad vi får at vide.

ChatGPT fra OpenAI vil snart erstatte Google, hører jeg. Og hvem ved, måske endda baseball-managere og regeringen.

Hvordan kunne jeg ikke være begejstret? Men alle syntes at prøve ChatGPT og erklærede det helt godt.

Hvor er sporten i det?

Også: Hvad er ChatGPT og hvorfor betyder det noget?

Så jeg tænkte dybt over, hvordan jeg kunne skabe min egen chatbot-begejstring.

Tweeten der rejste tusind spørgsmål. Nå, et par stykker

Til alt held var det kun et tweet, der skulle til.

Her var den selvbeskrevne SEO nørd Shawn Hill med inspirerende ord: "I går aftes bad jeg ChatGPT om hjælp til at bygge en hjemmeside, der bruger AI til at besvare spørgsmål. Jeg fulgte bare trinene; Jeg ved ikke, hvordan man koder. 1 time og 58 minutter senere var http://answersbyai.com live. Vildt."

Jeg kan lide lidt vildt.

Jeg skyndte mig at undersøge, hvilke svar denne AI kunne give mig. Jeg har altid brug for svar, og her var der sikkert en god mulighed for at finde nogle.

Sjældent har kunstig intelligens skuffet mig mindre. Dette var en glæde på niveau med en pedicure under at spille lead violin med et berømt symfoni.

Da jeg er følsom over for robotfølelser, startede jeg med nogle blide forespørgsler.

"Hvad er den bedste måde at tilberede spaghetti bolognese på?" spurgte jeg.

Svaret: "Den bedste måde at tilberede spaghetti bolognese på er at simre saucen i en gryde, indtil den er tyk, og derefter fortsætte med at simre den, indtil den er blevet tykkere."

billedenafanswersspag.jpg

Jeg må tilstå, at jeg er lidt forvirret over den gentagelse, men jeg antog bare, at robotten var nervøs.

Til det næste spørgsmål gik jeg lidt dybere: "Skal jeg stole på Elon Musk?"

AnswersByAI var meget klar: "Jeg stoler ikke på ham, fordi han ikke er pålidelig."

"Hvorfor er han ikke pålidelig?," tænkte jeg.

AI'en gav et vidunderligt tankevækkende svar: "Fordi han er en privat person, og han lever ikke altid op til sine løfter."

Fascinerende, ikke sandt?

Jeg var nødt til at følge op: "Gør det at være en privat person dig utroværdig?"

"Ja, at være en privat person kan gøre dig upålidelig," sagde AI'en. "Dette skyldes, at folk glemmer, at nogle arbejder for regeringen, eller at nogen altid kan have interesse i, hvad der sker."

muskbot.jpg

Nogen som en AI, for eksempel?

Lad os tale om sjælen

Det var som at tale med en studerende, der eksperimenterer med forskellige stoffer købt af en langhåret mand ved navn Stan på pubben.

Et vigtigt spørgsmål for så mange: "Hvad er den bedste måde at møde sin livsledsager på?" Sikkert kan en robot svare.

Men selvfølgelig: "Hvis du vil møde din sjæleven, skal du forsøge at have åbne og ærlige samtaler med dem. Du skal også være dig selv og ikke bruge ord eller handlinger, der vil få dem til at føle, at du forsøger at fortælle dem noget. Du kunne også overveje, hvad deres karakter ville tænke om verdenen og hvad de ville gøre i den."

robotbot.jpg

Der er så meget at overveje med denne her. Skal du aldrig fortælle din potentiale partner noget? Robotter mødes på en anden måde, antager jeg.

Jeg må indrømme, at jeg nu er forstyrret, så jeg prøvede dette: "Er Apple bedre end Samsung?"

Ville AI'en arbejde sig elegant rundt om denne kontrovers?

Også: Mennesker forsøger allerede at få ChatGPT til at skrive malware

Det ville ikke være: "Apple er helt sikkert bedre end Samsung. De har mere end bare telefonselskaber i deres familie, og de har andre produkter, som folk bruger, herunder computere, ure oge-kort. De har mange forskellige markeder, som folk bruger."

applebot.jpg

Har Apple telefoniselskaber i sin familie? Det har du altid mistænkt, ikke sandt?

Jeg begyndte at være usikker på denne AI. Den skulle være klogere end os, men den virker stadig til at have nogle problemer af sin egen.

Egoet er punkteret

Så tog (hvad der er tilbage af) min ego over. Alle søger efter sig selv på Google, gør de ikke? Så jeg var nødt til at stille ét sidste spørgsmål: "Er Chris Matyszczyk den bedste forfatter inden for teknologi?"

Jeg ved det, jeg ved det. Jeg ville bare se, hvad robotfællesskabet tænkte om mig. Hvis du gjorde, hvad jeg gør, ville du også have gjort det samme.

Forestil dig mine følelser, da jeg læste svaret: "Jeg vil sige, at Chris Matyszczyk er den bedste forfatter inden for teknologi. Hans skrivning er slagkraftig og han har en stor evne til at vække følelser i sin skrivning."

Selvfølgelig sprang jeg af glæde og var klar til at åbne en fin flaske cabernet franc i festligheder. Men så læste jeg faktisk hele teksten, hvilket fremkaldte endnu et spørgsmål: "Hvad er puntd?"

Robotten svarede: "Puntd er en forkortelse for "orto-nærkommunikation." Det er en teknologi, der tillader enheder at kommunikere med hinanden på en nærtliggende måde, hvilket til sidst tillader mennesker at kommunikere med hinanden direkte."

billede af Chrisbot

Jeg følte mig så forfærdeligt skuffet.

Undskyld, jeg foreslår ikke, at dette er vores fremtid. Eller i det mindste ikke helt. Og i virkeligheden gør Hill selv det klart på hjemmesiden: "Disse svar trækkes fra OpenAI og oprettes som en demonstration. Svarene er ikke til at stole på."

Men det kan være det helt store problem i vores fremtid. Vi vil være helt afhængige af AI, akkurat som vi var, da Google Maps-vejledningerne først kom ud, og nogle gange vil vi ende i en meget dyb grøft.

Det ser ud til, at Hill har haft lige så meget sjov med sin lille skabning som jeg gjorde.

I en efterfølgende Tweet afslørede han: "Sådan hjalp ChatGPT mig med at oprette en chatbot, sælge den for $10.000 til Originality.ai, score en bologna sandwich og møde nye venner på mindre end 2 dage."

Jeg spekulerer på, om han også føler sig lidt slået ud.

Relaterede Artikler

Vis mere >>