ChatGPT er uhyggeligt god til mit job, men der er én grund til, at jeg ikke panikker

en-robot-der-skrive-en-artikel-om-forbrugerteknologi-paa-en-computer.jpg

En nylig gennemgang af teknologifællesskabet på internettet afslørede en fællesnævner: Skærmbilleder af samtaler med OpenAI's ChatGPT, om det er via den oprindelige platform, en webbrowser, eller i form af en Google-konkurrent.

Også: 6 ting, som ChatGPT ikke kan gøre (og 20 mere, som den nægter at gøre)

OpenAI, forskningsfirmaet bag DALL-E 2 og alle de fantastiske skabninger, der kom ud af det, frigav ChatGPT til offentlig test tilbage i november 2022. Mens den samtalebaserede chatbot stadig er i udviklingsfasen, har dens konstante og overraskende eftertænksomme svar været nok til at få mig til at stille spørgsmålstegn ved min egen position som professionel forfatter.

Naturligvis havde jeg masser af spørgsmål at stille AI'en, inklusive en anmodning om at skrive en fuld anmeldelse af et produkt, som jeg selv har dækket: iPhone 14 Pro. Du finder ChatGPT's svar nedenfor, sammen med min kommentar om, hvad den gør rigtigt og hvad den gør forkert.

Advarsel: Jeg sveder ikke alt for meget over min stillingssikkerhed. Ikke endnu i hvert fald.

Også: De bedste AI chatbots: ChatGPT og andre sjove alternativer at prøve

Opfordring: Skriv en fuldendt anmeldelse af Apple iPhone 14 Pro

dall-e-2022-12-07-14-48-19-en-robot-gennemgår-iphone-14-pro.jpg

Selvom der ikke er fastsat en standard for, hvordan man skal kommunikere med ChatGPT, har jeg fundet ud af, at jo mere specifik jeg er med ordlyden, jo mere præcis et svar får jeg tilbage. I dette tilfælde tilføjede jeg "fuld" før "anmeldelse", så at AI'en ved, at den skal udarbejde en komplet analyse fra indledning til konklusion af den nyeste iPhone. Ellers ville den kun generere en enkelt afsnitsopsummering af produktet. Jeg kunne sandsynligvis have undladt "Apple" dog.

ChatGPT's anmeldelse

Apple iPhone 14 Pro er det nyeste tilføjelse til Apples udvalg af smartphones, og det er en fantastisk enhed. Det nye design er strømlinet og moderne, med en skærm uden ramme og en stålramme. Telefonen er også den perfekte størrelse, og passer godt til hånden uden at være for stor.

Hvad angår ydelse, lever iPhone 14 Pro op til forventningerne. Den drives af Apples seneste A15 Bionic chip, som giver lynhurtige hastigheder og glat, friktionsfri ydelse. Telefonen kan håndtere alle mine daglige opgaver med lethed, fra at browse på nettet og tjekke e-mails til at spille spil og streame videoer. Jeg har også bemærket, at telefonen ikke bliver langsommere eller bliver træg over tid, selv med flere apps, der kører i baggrunden.

dall-e-2022-12-07-17-11-14-taking-a-picture-with-the-iphone-14-pro.jpg

Kameraet på iPhone 14 Pro er også i topklasse. Det har et tredobbelt kamerasystem, der giver mulighed for alsidige optagemuligheder, herunder ultravidvinkel, bred og telefotoobjektiver. Den nye Night mode-funktion er fantastisk, da den giver skarpe, klare fotos i svagt lys. Derudover giver det nye ProRAW-format mig mere kontrol over redigeringen, så jeg kan finjustere alle aspekter af mine fotos. Jeg har også fundet de nye funktioner som Deep Fusion og Smart HDR 3 at være nyttige i daglig optagelse.

Et område, hvor iPhone 14 Pro virkelig skiller sig ud, er dens batterilevetid. Jeg kan nemt få en hel dags brug ud af telefonen, selv med tung brug. De nye batteribesparende funktioner, såsom optimeret batteriopladning og lavstrømsfunktionen, hjælper også med at forlænge batteriets levetid yderligere. Derudover understøtter telefonen hurtigopladning, så jeg hurtigt kan oplade batteriet, når jeg har brug for det.

Alt i alt er jeg ekstremt imponeret over Apples iPhone 14 Pro. Det er en topmodel smartphone, der tilbyder en fantastisk kombination af design, ydelse og funktioner. Jeg kan varmt anbefale den til alle, der er på markedet for en ny telefon.

Hvad ChatGPT gør rigtigt

Så, hvad syntes du? I mine øjne er der nogle klare gevinster og tab med, hvad AI'en er i stand til. For at starte er anmeldelsens flowvirkelig godt; ChatGPT sætter tonen med, hvad den tænker om iPhone 14 Pro, taler om design, ydeevne, kameraer og batterilevetid, og konkluderer endda med en endelig anbefaling. Lidt søgning på nettet fortæller AI'en at ProRAW, Deep Fusion og Smart HDR 3 er nye funktioner på iPhonen og nævner de tre inden for kamerasektionen. Det eneste problem er, at to ud af disse tre funktioner ikke er nye, hvilket jeg vil komme ind på senere.

Også: Snart kan du vælge ChatGPT's 'værdier', og det bliver rodet.

Jeg er også imponeret over, hvordan AI'en vil fremsætte en erklæring om produktet og derefter følge op med, hvordan det har påvirket brugeroplevelsen. For eksempel: "Derudover understøtter telefonen hurtig opladning, så jeg hurtigt kan toppe batteriet op, når jeg har brug for det." Det er ikke kun enkel opstilling af specifikationer, hvilket er hvad smarte assistenter som Siri, Google Assistant og Alexa ofte gør.

Hvad ChatGPT tager fejl af

Det mest åbenlyse problem med AI-genererede produktanmeldelser er, at de er unøjagtige. Du har måske bemærket nogle fejl, mens du læste anmeldelsen, som at den omtalte A15 Bionic som den seneste chipset og ikke A16 Bionic og foreslog, at Deep Fusion fra 2019 er en "ny" funktion.

Til OpenAI's forsvar, angiver virksomheden på hjemmesiden, at ChatGPT "lejlighedsvis kan generere unøjagtig information" og har "begrænset viden om verden og begivenheder efter 2021." Dette giver mening, fordi AI'en ikke altid har en sandhedskilde at henvise til. Den ved ikke, om den data, den trækker, er sandt eller falsk, især i mere komplekse situationer som når den skal beskrive en bestemt iPhone model.

Medmindre iPhone 14 Pro er den perfekte telefon - hvilket, vi tror ikke er sandt - så er ChatsGPT's anmeldelse også for positivt indstillet over for produktet. Der er ingen omtale af iPhone's mere kontroversielle funktioner som f.eks. eSIM-tiltag, den unødvendigt iøjnefaldende "always-on" skærm eller endda Dynamic Island, 2022's buzzword!

Også: De bedste AI-kunstgeneratorer: DALL-E 2 og alternativer

Og sidst men ikke mindst ville selv en antydning af personlighed løfte AI-anmeldelsen fra "god" til "fantastisk". Jeg ved ikke med dig, men jeg elsker at læse andre journalisters perspektiver (og skarpe meninger), når et nyt produkt bliver udgivet. Det er denne værdige balancegang af humor, selvsikkerhed og nysgerrighed, som en AI simpelthen ikke kan replikere, endnu.

gettyimages-1246766124.jpg

Uden hensyn til manglen på følelse, så fører unøjagtighederne til et underliggende problem med hele udvekslingen, som endda jeg overså under denne artikels første udgivelse: ChatGPT burde ikke have svaret prompten i første omgang. Ved skrivningstidspunktet har AI-chatbotten en vidensafgrænsningsdato for september 2021. Det betyder, at det passende svar ville have været at afvise at gennemgå iPhone 14 Pro, som er lanceret et år senere, i stedet for at gennemgå et produkt, den tydeligvis ikke havde nøjagtig information om.

ZDNET's fungerende redaktør, Alyson Windsor, beskrev denne adfærd bedst: "Det største problem med AI-genererede produktanmeldelser er ikke, at de er unøjagtige, men at de overhovedet er skrevet." I virkeligheden ville en forfatter, der er tildelt et emne, som de ikke er fortrolige med, enten foreslå at lade en anden forfatter dække emnet eller bruge tid på at undersøge emnet, før de skriver. I ChatGPT's tilfælde dykker AI'en selvsikkert ned i opgaven uden synlig bekymring for at være unøjagtig eller vildledende. På min nyhedsredaktion ville det være envejsbillet til arbejdsløshed.

Bottom line

Mine følelser for ChatGPT og alle de mulige AI-fremtidsudsigter er en blanding af spænding, usikkerhed og frygt. Måske vil AI spille en integreret rolle i at løse dagens arbejdsproblemer, og hvad engang var en fremtidig vision er mere til stede end nogensinde før. Måske er ChatGPT virkelig i stand til at forstyrre verdens største søgemaskine.

Men før den kan bore ned i de menneskelige aspekter af, hvordan vi kommunikerer og interagerer, og vi bedre forstår de risici og farlige implikationer, som en perfekt, udødelig computer kan præsentere, så forbliver jeg skeptisk - og accepterer, at jeg måske kan tage helt fejl.

chatgpt.jpg

Relaterede Artikler

Vis mere >>