OpenAI afslører ChatGPT-plugins, men der er en hage

billede fra Getty Images med nummer 1252189891

Dem af jer, der gerne vil bruge ChatGPT til at spille et trivia spil, planlægge en rejse, få aktiekurser eller finde et sted at spise, kan nu gøre alt det og mere til. OpenAI, hjernen bag ChatGPT, er netop begyndt at rulle en række tredjeparts-plugins ud, der sigter mod at udvide repertoaret af den populære AI chat-tjeneste.

Sidste fredag postede OpenAI en tweet, hvor de skrev: "Vi ruller webbrowsing og plugins ud til alle ChatGPT Plus brugere i løbet af den næste uge. Ved at bevæge os fra alfa til beta kan ChatGPT nu få adgang til internettet og bruge mere end 70 tredjeparts-plugins."

Også: Sådan narrede jeg ChatGPT til at fortælle mig løgne

Før du bliver for begejstret, er der en vigtig betingelse. Du skal være en betalt ChatGPT Plus-abonnent, som giver en indgang til tidlige funktioner, men koster $20 om måneden. Hvis du er abonnent, tilbyder plugins flere fordele, herunder adgang til realtidsinformation såsom nyheder og aktiekurser, hentning af videnbaseret information såsom virksomhedsdokumenter og personlige noter og evnen til at udføre specifikke handlinger såsom at booke en flyvning eller bestille mad.

De eksisterende plugins er designet til at appellere til brugere på tværs af spektret med nogle rettet mod erhvervslivet, uddannelse, finans, investeringer og personlige interesser. Ved at bruge plugins fra tredjepartsleverandører såsom Expedia, Zillow, Kayak, Instacart og OpenTable, kan du søge efter et job, finde ejendomsannoncer, modtage produktanbefalinger, shoppe, spille spil og få opskrifter.

Microsoft, Google og andre virksomheder prøver at tjene penge på den AI-bølge, men OpenAI er et skridt foran med sin egen service. At fremme ChatGPT Plus abonnementer er en måde at generere indtægter på. Og for det skal virksomheden sørge for, at den betalte plan tilbyder tilstrækkeligt med fordele for at tiltrække personer, der ellers ville holde fast i den gratis mulighed.

Også: Jeg spurgte ChatGPT, Bing og Bard, hvad der bekymrer dem. Googles AI gik Terminator på mig

For at prøve de nye plugins som en ChatGPT Plus-bruger, skal du gå til hovedchatskærmen, klikke på den tre-prik ikon nederst i venstre rude ved siden af dit navn og vælge Indstillinger. I Indstillinger-vinduet skal du klikke på indstillingen for Beta-funktioner, og derefter slå kontakten til Plugins til.

Efter at have lukket vinduet Indstillinger, skal du holde musen over GPT-4-modellen øverst på skærmen og markere muligheden for Plugins Beta. Klik derefter på pilen nedad for Ingen plugins aktiveret og vælg Plugin Store. Læs vinduet Om plugins og klik OK.

OpenAI afslører ChatGPT-plugins - men kun for Plus-abonnenter

Overstyringerne øverst på butiksvinduet lader dig browse mellem nye, mest populære og alle plugins. Hvis du finder en, der interesserer dig, klikker du på Installér-knappen for at installere den. Du kan installere så mange, som du vil, men du kan kun aktivere tre ad gangen. For at styre dette, gå tilbage til chat-skærmen, klik på dropdown-pilen for plugins og vælg de tre, du ønsker at bruge.

Også: De bedste AI-chatbots

På chat-skærmen, indtast en prompt, der er relateret til en af de plugins, du har installeret. Et eksempel er, at jeg indtastede en anmodning om at vise mig ejendomsnoteringer for to-værelses lejligheder i postnummeret 10017. Som svar angav ChatGPT, at den brugte Zillow til at besvare mit spørgsmål og beskrev nogle forskellige noteringer, der passede til mine kriterier. Svaret inkluderede også et link, der henviste mig til yderligere lister.

figure-1-openai-unveils-chatgpt-plugins-but-only-for-plus-subscribers.jpg

Som et andet eksempel bad jeg ChatGPT om at afholde en trivia spil om gamle Hollywood film, for at gøre det mere interaktivt. Ved hjælp af Open Trivia-pluginnet genererede AI'en et flervalgsspørgsmål, hvor jeg skulle gætte svaret.

figur-2-openai-afslører-chatgpt-tilføjelser-men-kun-for-plus-abonnenter.jpg

Relaterede Artikler

Vis mere >>