GPT-4: Hvordan adskiller det sig fra GPT-3.5?

5a-641af8d642f29-sej-400x400.jpg

GPT-4, den nyeste version af ChatGPT, OpenAI's sprogmodel, er en gennembrud inden for kunstig intelligens (AI) teknologi, der har revolutioneret måden vi kommunikerer med maskiner på.

ChatGPT's multimodale funktioner giver den mulighed for at håndtere tekst, billeder og videoer, hvilket gør den utroligt alsidig værktøj for markedsførere, virksomheder og enkeltpersoner.

Hvad er GPT-4?

GPT-4 er 10 gange mere avanceret end sin forgænger, GPT-3.5. Denne forbedring muliggør, at modellen bedre kan forstå kontekst og skelne nuancer, hvilket resulterer i mere nøjagtige og sammenhængende svar.

Desuden har GPT-4 en maksimumsgrænse for tokens på 32.000 (svarende til 25.000 ord), hvilket er en betydelig stigning fra GPT-3.5's 4.000 tokens (svarende til 3.125 ord).

"Vi brugte 6 måneder på at gøre GPT-4 mere sikker og mere justeret. GPT-4 har en 82% mindre sandsynlighed for at reagere på anmodninger om uønsket indhold og er 40% mere tilbøjelig til at give faktuelle svar end GPT-3.5 ifølge vores interne evalueringer." - OpenAI

GPT-3.5 Vs. GPT-4 – Hvad er forskellen?

GPT-4 tilbyder flere forbedringer i forhold til sin forgænger, herunder:

1. Lingvistisk elegance

Mens GPT-3.5 er i stand til at generere tekst, der ligner menneskelig tekst, har GPT-4 en endnu større evne til at forstå og generere forskellige dialekter og reagere på følelser udtrykt i teksten.

For eksempel kan GPT-4 genkende og reagere følsomt på en bruger, der udtrykker tristhed eller frustration, hvilket får interaktionen til at føles mere personlig og ægte.

screen-shot-03-19-23-at-08.28-pm-64177ec2ed104-sej.png

En af de mest imponerende aspekter ved GPT-4 er dets evne til at arbejde med dialekter, som er regionale eller kulturelle variationer af et sprog.

Dialekter kan være ekstremt vanskelige for sprogmodeller at forstå, da de ofte har en unik ordforråd, grammatik og udtale, som måske ikke er til stede i standardsproget.

Ikke desto mindre er GPT-4 blevet udviklet specielt til at overvinde disse udfordringer og kan nøjagtigt generere og forstå tekst på forskellige dialekter.

2. Informationsyntese

GPT-4 kan besvare komplekse spørgsmål ved at syntetisere information fra flere kilder, mens GPT-3.5 måske vil have svært ved at forbinde prikkerne.

For eksempel kan GPT-4, når spurt om sammenhængen mellem nedgangen i bi-bestande og dets påvirkning på global landbrug, give et mere omfattende og nuanceret svar ved at henvise til forskellige undersøgelser og kilder.

skærmbillede-03-19-23-om-aftenen-6417828ff2d73-sej.png

Til forskel fra sin forgænger inkluderer GPT-4 nu en funktion, der muliggør korrekt kildehenvisning, når der genereres tekst.

Nyt AI-drevet værktøj til indholdsmarkedsføring
Tag anvendelse af førsteklasses teknologi før dine konkurrenter gør det. Udform veloptimeret og målrettet indhold, der leverer resultater tre gange hurtigere.

Start gratis prøveperiode

REKLAME

Dette betyder, at når modellen genererer indhold, henviser den til de kilder, den har brugt, hvilket gør det nemmere for læsere at verificere nøjagtigheden af den præsenterede information.

3. Kreativitet og Sammenhæng

Mens GPT-3.5 kan generere kreativt indhold, går GPT-4 et skridt videre ved at producere historier, digte eller essays med forbedret sammenhæng og kreativitet.

For eksempel kan GPT-4 producere en kort historie med en veludviklet plot og karakterudvikling, mens GPT-3.5 måske vil have svært ved at opretholde konsistens og sammenhæng i narrativet.

skærmbillede-03-19-23-kl-08.38-pm-6417824f941fd-sej.png
screen-shot-03-19-23-at-09.00-pm-001-64178297a3a4a-sej.png

4. Kompleks Problemløsning

GPT-4 demonstrerer en stærk evne til at løse komplekse matematiske og videnskabelige problemer udover kapaciteterne af GPT-3.5.

For eksempel kan GPT-4 løse avancerede calculus-problemer eller simulere kemiske reaktioner mere effektivt end sin forgænger.

screen-shot-03-19-23-at-09.08-pm-64178454daa84-sej.png
skærmbillede-03-19-23-kl-09.09-pm-6417845b6c430-sej.png

GPT-4 har signifikant forbedret sin evne til at forstå og behandle komplekse matematiske og videnskabelige koncepter. Dets matematiske færdigheder omfatter evnen til at løse komplekse ligninger og udføre forskellige matematiske operationer såsom calculus, algebra og geometri.

Derudover er GPT-4 også i stand til at håndtere videnskabelige emner som fysik, kemi, biologi og astronomi.

Dens avancerede databehandlingskraft og sprogmodelleringsevner gør det muligt for den at analysere komplekse videnskabelige tekster og let give indsigt og forklaringer.

Da teknologien fortsætter med at udvikle sig, er det sandsynligt, at GPT-4 vil fortsætte med at udvide sine evner og blive endnu dygtigere til en bredere vifte af emner og opgaver.

5. Programmeringskraft

GPT-4's programmeringsevner har taget sociale medier med storm med dens evne til at generere kodestykker eller fejlfinde eksisterende kode mere effektivt end GPT-3.5, hvilket gør den til en værdifuld ressource for softwareudviklere.

Med hjælp fra GPT-4 kan ugers arbejde kondenseres til et par få timer, hvilket gør det muligt at opnå ekstraordinære resultater på rekordtid. Du kan teste disse prompter:

  • "Skriv kode til at træne X med datasettet Y."
  • "Jeg får denne fejl. Fiks det."
  • "Forbedr nu ydeevnen."
  • "Nu put det i en GUI."

6. Forståelse af Billeder og Grafik

Til forskel fra GPT-3.5, som primært fokuserer på tekst, kan GPT-4 analysere og kommentere billeder og grafikker.

For eksempel kan GPT-4 beskrive indholdet af et foto, identificere tendenser i en graf eller endda generere billedtekster, hvilket gør den til et kraftfuldt værktøj til uddannelse og indholdsskabelse.

skærm-screenshot-03-19-23-kl-22.50-641783c315761-sej.png

Forestil dig denne teknologi integreret med Google Analytics eller Matomo. Du kan få meget præcise analyser for alle dine instrumentbrætter på blot få minutter.

7. Reduktion Af Ukorrekte Eller Forudindtagede Svar

GPT-4 implementerer mekanismer til at minimere uønskede resultater, hvilket øger pålidelighed og etisk ansvar.

For eksempel er GPT-4 mindre tilbøjelig til at generere politisk biased, krænkende eller skadeligt indhold, hvilket gør den til en mere pålidelig AI-makker end GPT-3.5.

Hvor Kan ChatGPT Gå Hen Næste Gang?

Trods sine bemærkelsesværdige fremskridt har ChatGPT stadig plads til forbedring:

  • Adressering af neutralitet: Forbedring af dens evne til at skelne sammenhængen og reagere derefter.
  • Forståelse af brugeren: Udvikling af evnen til at forstå, hvem der kommunikerer (hvem, hvor og hvordan).
  • Eksterne integrationer: Udvidelse af dens rækkevidde gennem web-, API- og robotintegrationer.
  • Langtidshukommelse: Forbedring af dens evne til at huske tidligere interaktioner og anvende den viden til fremtidige samtaler.
  • Reducerer hallucination: Minimering af tilfælde, hvor AI er overbevist om falske oplysninger.

Som ChatGPT fortsat udvikler sig, er den klar til at revolutionere marketing og AI-drevne kommunikationer.

Dens potentiale anvendelser inden for indholdsoprettelse, uddannelse, kundeservice og mere er enorme, hvilket gør det til et essentielt værktøj for virksomheder og enkeltpersoner i den digitale tidsalder.

Flere ressourcer:

Relaterede Artikler

Vis mere >>