Apple blokerer ChatGPT-drevet iOS-app

billede af æble-blokke, chatgpt-min-1200x800.jpg

Med den voksende tendens til at integrere AI-drevne chatbots i softwareprodukter, opstår der bekymringer om de potentielle risici involveret.

Mens nogle virksomheder er fri til selv at lancere sådanne produkter på deres egne platforme, kan de, der bruger tredjeparts app stores, stå over for vanskeligheder.

Denne torsdag blokerede Apple integrationen af OpenAI's ChatGPT i en e-mail app kaldet BlueMail. Dette har forsinket godkendelsen af en opdatering, der introducerede en AI-drevet funktion i dens e-mail.

Hvorfor har Apple blokeret ChatGPT?

Dette funktion er designet til at hjælpe brugere med at skrive e-mails ved at hente tekst fra tidligere e-mails for at skrive nye, men der er bekymringer om muligheden for, at den genererer upassende indhold for mindreårige.

Apple har anmodet om, at BlueMail reviderer sin aldersvurdering eller implementerer indholdsfiltrering som svar på bekymringer om appens potentiale for at udsætte børn for upassende indhold.

BlueMails administrerende direktør kritiserer Apples beslutning

Blix' CEO og grundlægger, Ben Volach, har kritiseret Apples beslutning og udtalt, at det er uretfærdigt og diskriminerende overfor BlueMail.

I et interview med WSJ kaldte han anmodningen for "uretfærdig", idet han påpegede, at der er lignende AI-drevne apps på App Store uden sådanne begrænsninger.

Apples beslutning om at blokere BlueMail-opdateringen har rejst spørgsmål om virksomhedens politikker vedrørende AI-drevne apps og den potentielle påvirkning på deres tilgængelighed i App Store.

billede-1 (1).jpg

Konflikten mellem BlueMail og Apple går ud over blot den nylige blokering af appens ChatGPT-integration. Faktisk har Blix, udvikleren af BlueMail, en historie med sammenstød med Apple. Blix var en af stifterne af Coalition for App Fairness, en gruppe oprettet for at udfordre provisionen, som Apple tager fra App Store. Derudover har Blix tidligere indgivet konkursvarslingsretssager mod Apple.

BlueMail har også haft svært ved at vinde tillid hos App Store. I 2019 blev appen fjernet fra platformen for at overtræde retningslinjerne vedrørende datasikkerhed. Selvom appen blev genindført få dage senere, indgav Blix en retssag mod Apple, hvor de hævdede, at tech-giganten undertrykker konkurrencen ved at sænke BlueMails rangering i søgeresultater og lister.

Blokeringen af BlueMail's ChatGPT-integration af Apple er blot den seneste episode i den pågående konflikt mellem de to virksomheder. Det er endnu ukendt, om Blix's klager vil blive imødekommet af Apple, eller om konflikten vil eskalere yderligere.

Afsluttende ord

Denne hændelse fremhæver udfordringerne og potentielle risici ved integrationen af AI-drevne chatbots og sprogmodeller i applikationer.

Mens disse teknologier har potentiale til at forbedre brugeroplevelser og øge effektiviteten, skal de designes og overvåges omhyggeligt for at sikre, at de ikke genererer upassende eller skadeligt indhold.

Mens virksomheder fortsætter med at integrere AI i deres produkter, skal de være forberedt på at tackle disse bekymringer og arbejde tæt sammen med reguleringsmyndigheder og platformudbydere for at sikre overholdelse af sikkerheds- og indholdstandarder.

Relaterede Artikler

Vis mere >>