Folk vender sig nu til ChatGPT for at løse deres tekniske problemer

chatgpt på iPhone-skærm.jpg

Kun for et år siden ville du sandsynligvis have vendt dig til Google for at finde et svar på alt, hvad der var IT-relateret. Nu vender folk sig til ChatGPT for at få samtalebaserede forklaringer genereret af AI i stedet.

Electric har undersøgt 1.000 mennesker for at finde ud af, hvor de får deres IT-rådgivning fra. Imponerende 66% af respondenterne sagde, at de gik til ChatGPT for hjælp til deres IT-problemer ifølge undersøgelsen.

Også: Denne nye teknologi kunne blæse GPT-4 og alt, der ligner det af banen

Nogle af de mest populære IT-spørgsmål i Danmark inkluderer grundlæggende spørgsmål såsom hvordan man løser en frossen computerskærm, langsomt internet, langsom computer eller en overophedet telefon.

Ikke overraskende er GenZ-generationen mest tilbøjelige til at søge IT-rådgivning fra ChatGPT med 83%, efterfulgt af Millennials med 67%. GenX og Baby boomers fulgte ikke alt for langt bagefter med 50% og 48%.

Er det en god idé at få IT-rådgivning fra en AI chatbot?

Electric bad IT-fagfolk om at bedømme ChatGPT's svar på fire af de mest søgte tech-spørgsmål i USA for at finde ud af det.

Også: ChatGPT eller Google: Hvilken giver de bedste svar?

ChatGPTs svar fik en samlet nøjagtighedsscore på 39 ud af 100 fra IT-eksperter. Taget i betragtning af, at ChatGPT kun har eksisteret siden november 2022, er en samlet godkendelsesrate på 39% ikke dårlig.

Nogle af ChatGPT's svar har endda opnået høje scores, for eksempel fik svaret på "Hvordan gør jeg min internetforbindelse hurtigere?" en imponerende nøjagtighedsscore på 74.

Relaterede Artikler

Vis mere >>