Sådan opretter du en ChatGPT-plugin

Lær hvordan du opretter en ChatGPT-plugin og tager dine samtaler til det næste niveau. Med trin-for-trin vejledning opretter du en API, opretter en plugins erklæring, registrerer plugin'et og aktiverer det. Forbeder ChatGPT's evner og udvider dens funktionalitet med din plugin. Find ud af, hvilke programmeringssprog der kræves for at oprette en plugin, og begynd at bygge i dag. Kom i gang med at oprette en ChatGPT plugin for at udforske de ubegrænsede muligheder inden for AI.

Hvis du vil tage ChatGPT's evner til det næste niveau, er det at skabe en plugin en fremragende måde at gøre det på. Plugins gør det muligt for AI-sprogmodellen at udnytte tredjepartsressourcer til at forbedre dens svar og interaktioner med brugere. I denne artikel vil vi trin for trin guide dig igennem processen med at skabe en ChatGPT-plugin. Vi vil dække alt fra at opbygge et API til at teste plugin'en, så du vil være godt rustet til at udvikle din egen plugin og udvide ChatGPT's evner på spændende nye måder. Så uanset om du er en erfaren udvikler eller nybegynder inden for plugin-udvikling, så læs videre for at lære, hvordan du opretter en ChatGPT-plugin, der tager dine samtaler til det næste niveau.

Sådan fungerer ChatGPT-plugins

ChatGPT er en kraftfuld AI-sprogmodel udviklet af OpenAI, der kan generere menneskelignende svar til tekstbaserede samtaler. Med ChatGPT-plugins kan udviklere udvide modellens funktionalitet ud over dens indbyggede funktionalitet. ChatGPT-plugins fungerer ved at skabe en API, som ChatGPT kan bruge til at interagere med pluginnet. Denne API tillader pluginnet at modtage data fra ChatGPT, behandl det og returnere et svar.

Se også: Sådan installeres ChatGPT-plugins: Forbedring af ChatGPT-funktioner

Trin til at oprette en ChatGPT plugin

At oprette en ChatGPT-plugin indebærer flere trin, som vi vil udforske detaljeret nedenfor.

Bygge API'en

Det første skridt i at skabe en ChatGPT-plugin er at bygge en API, der vil blive brugt af ChatGPT til at interagere med plugin'en. En API er en sæt af regler og protokoller, der tillader to eller flere softwareapplikationer at kommunikere med hinanden. I dette tilfælde vil API'en tillade ChatGPT at sende og modtage information til og fra plugin'en.

Når man bygger en API, er der nogle vigtige overvejelser, man skal have i tankerne. Først og fremmest bør API'en hostes på en domæne, der er tilgængeligt fra internettet. For det andet bør API'en have specifikke endepunkter, som ChatGPT kan bruge til at interagere med pluginet. Disse endepunkter vil blive defineret i API-dokumentationen og vil blive anvendt til at sende og modtage information.

Der er flere måder at opbygge et API på, men en af de mest almindelige tilgange er at bruge et webframework som Flask eller Django. Disse frameworks giver et sæt værktøjer og biblioteker til at opbygge API'er hurtigt og nemt. De kommer også med indbygget support til håndtering af almindelige opgaver såsom godkendelse og dataserialisering.

Opret Plugin Manifest

Efter at API'en er bygget, er næste trin at oprette en plugin-manifest. Manifestfilen er en JSON-fil, der beskriver pluginnet og dets slutpunkter. Manifestfilen skal hostes på API'ens domæne og placeres inden for en velkendt mappe.

Manifestfilen skal indeholde information såsom pluginnavn, beskrivelse og endpoints. Den skal også indeholde eventuel yderligere metadata, der er nødvendig for at beskrive pluginnet. For eksempel kan manifestfilen inkludere en liste over påkrævede tilladelser, eller den kan specificere versionen af API'en, som pluginnet er kompatibelt med.

Her er et eksempel på, hvordan et simpelt plugin-manifest kan se ud:

{

  “name”: “Min ChatGPT Plugin”,

  “description”: “Et plugin, der tillader ChatGPT at interagere med min API”,

  “endpoints”: [

    {

      “name”: “hent_vittighed”,

      “url”: “https://min-api.com/vittighed”,

      “method”: “GET”

    },

    {

      “name”: “tilføj_opgave”,

      “url”: “https://min-api.com/opgave”,

      “method”: “POST”,

      “required_fields”: [“titel”, “beskrivelse”]

    }

  ]

}

Registrering af plugin i ChatGPT-brugergrænsefladen

Efter API'en og manifestfilen er oprettet, skal pluginnet registreres i ChatGPT UI. Dette indebærer at vælge "pluginmodel" og derefter vælge "Plugins" eller "Pluginbutik". Herfra kan brugere vælge at installere en ikke-verificeret plugin eller udvikle deres egen plugin.

For at registrere en plugin, skal brugerne give nogle grundlæggende oplysninger om plugin'en, som f.eks. dets navn og beskrivelse. De skal også give et link til plugin'ens manifestfil. Når plugin'en er registreret, vil den være tilgængelig for brugerne at installere og bruge.

Aktivering af pluginet

Efter plugin'en er registreret, kan brugerne aktivere den ved at vælge den fra listen over tilgængelige plugins. Plugin'en vil derefter være i stand til at interagere med ChatGPT og svare på brugerinput.

For at aktivere en plugin skal brugerne blot klikke på pluginets navn i listen over tilgængelige plugins. Dette vil åbne en konfigurationspanel, hvor de kan indstille eventuelle nødvendige parametre, som f.eks. godkendelsesoplysninger eller API-nøgler. Når pluginet er konfigureret, vil det være klar til brug.

Mere nyttigt: Sådan opsættes og bruges agent GPT

Hvilke programmeringssprog er nødvendige for at oprette en ChatGPT-plugin

For at skabe en ChatGPT-plugin afhænger de nødvendige programmeringssprog af plugin'ens funktionalitet. For eksempel understøtter Code Interpreter-pluginet flere programmeringssprog som Python, JavaScript og Java. Dog er de nødvendige programmeringssprog til at opbygge en ChatGPT-plugin ikke eksplicit nævnt i søgeresultaterne.

Det er værd at bemærke, at OpenAI gradvist introducerer plugins i ChatGPT, og udviklere, der er inviteret fra ventelisten, kan få adgang til OpenAI's dokumentation for at opbygge en ChatGPT-plugin. Dokumentationen indeholder sandsynligvis oplysninger om de programmeringssprog, der er egnet til at oprette en plugin.

Desuden er de 10 bedste programmeringssprog, der kan bruges til at oprette en version af ChatGPT, Python, Java, JavaScript, Julia, Lisp, R og Scala. Denne information er dog ikke specifik for at opbygge en ChatGPT-plugin.

Sådan tester du en ChatGPT-plugin

For at teste en ChatGPT-plugin kan udviklere følge disse trin:

 1. Opret og udrul plugin: Lav en manifestfil, byg en API og host manifestfilen for at udrulle pluginet.
 2. Registrér pluginet i ChatGPT UI'en: Når pluginet er udrullet, skal det registreres i ChatGPT UI'en for at gøre det synligt for brugere.
 3. Test pluginet lokalt: Kør pluginet på din computer og brug ChatGPT UI'en til at interagere med det. Observer, hvordan pluginet reagerer på forskellige spørgsmål og scenarier.
 4. Test pluginet i en staging-miljø: Test pluginet i en mere realistisk miljø for at identificere og løse eventuelle problemer, der kan opstå.
 5. Test pluginet med rigtige brugere: Indhent feedback og identificer eventuelle oversete problemer under test ved at teste pluginet med rigtige brugere.

Det er vigtigt at sikre, at ChatGPT-pluginnet er grundigt testet i forskellige scenarier, før det frigives til brugerne. Bemærk også, at ChatGPT-plugin'er i øjeblikket er i en begrænset alfa-release til udviklere og insidere.

Afslutning

At oprette en ChatGPT-plugin kan være en fantastisk måde at udvide funktionaliteten af ​​ChatGPT-sprogmodellen på. Ved at udnytte tredjepartsressourcer kan plugins tillade ChatGPT at udføre en bred vifte af opgaver, lige fra at browse på nettet til at få adgang til eksterne databaser.

Relaterede Artikler

Vis mere >>