Sådan bygger du en ChatGPT Slack-bot med Zapier

billede21.jpg

Vi læner os ret meget op ad Slack til vores dag-til-dag kommunikation hos Zapier. Man kunne endda sige, at vi skubber grænserne for, hvor meget arbejde der kan udføres i Slack under vores kvartalsvise uge uden møder.

Noget, der hjælper os med at få det meste ud af Slack, er at bruge Zapier til at forbinde vores foretrukne apps - hvilket giver os mere funktionalitet inde i en allerede kraftfuld platform.

En af mine favoritter, som jeg for nylig har tilsluttet? ChatGPT. Ved at integrere ChatGPT og Slack kan jeg sende prompter og få svar uden at forlade Slack. Hvis jeg har brug for at stille et spørgsmål, brainstorme en titel til et blogindlæg eller få hjælp til at formulere et svar på en besked, kan jeg gøre det uden at skifte kontekst.

I denne blogindlæg vil vi gennemgå to forskellige måder at bringe kraften af ChatGPT - og GPT-4, hvis du er en ChatGPT Plus-bruger - ind i din Slack-workspace.

  • En svarbot, der sender svar med et svar fra ChatGPT i en tråd, når der postes en prompt i en bestemt kanal
  • En ChatGPT-slash-kommandobot, der sender prompts og henter svar i enhver kanal

Denne arbejdsgang kræver en flertrins-Zap, som er tilgængelig på en betalt Zapier-plan eller i løbet af en gratis prøveperiode. Læs mere om flertrins-Zaps.

Opret en ChatGPT svar bot

Med Zapier kan du oprette automatiserede arbejdsgange (som vi kalder Zaps), der sender information mellem forskellige apps. Du kan oprette en Zap fra bunden eller bruge en skabelon for at komme hurtigt i gang.

At komme i gang med en skabelon er nemt. Klik på Zap-skabelonen nedenfor, som vil tage dig til Zap-redigeringsværktøjet. Du vil blive bedt om at oprette en Zapier-konto, hvis du ikke allerede har en. Når det er gjort, skal du blot følge instruktionerne nedenfor for at opsætte din Zap.

Start en samtale med ChatGPT, når der er en prompt, der er lagt op i en specifik Slack-kanal

Slack + ChatGPT

Mere detaljer

Ny på Zapier? Det er et værktøj, der hjælper enhver med at forbinde apps og automatisere arbejdsgange - uden nogen kompliceret kode. Tilmeld dig gratis.

Før du begynder

Sørg for at oprette en gratis konto hos OpenAI, før du kommer i gang. Når du har åbnet din konto, skal du klikke på Indstillinger-fanen i øverste højre hjørne og vælge Vis API-nøgler.

billede14.png

Derefter skal du klikke på knappen + Opret nyt hemmeligt nøgle for at generere din API-nøgle. Sørg for at kopiere nøglen, mens du er her. Du har brug for den senere, når du tilslutter din OpenAI-konto til Zapier.

billede20.png

Konfigurer din Slack trigger

Tid til at oprette dit triggerelement - begivenheden, der starter din Zap. Vælg Slack som din trigger-app og Ny besked offentliggjort i kanal som din begivenhed. Hvis du bruger Zap-skabelonen, vil dette allerede være valgt for dig.

billede10.png

Tilslut din Slack-konto, hvis du ikke allerede har gjort det. Klik på Vælg en konto ... og klik på + Tilslut en ny konto, eller vælg en konto fra rullemenuen, hvis du tidligere har tilsluttet Slack til Zapier.

Klik på Fortsæt. Vælg derefter den kanal, du vil sende dine ChatGPT-prompts til. Klik på dropdown-menuen for at se listen over kanaler i din valgte Slack-konto.

billede1.png

Klik på Fortsæt.

Nu skal du teste din udløser. Zapier vil finde en nyligt offentliggjort besked i din valgte kanal og bruge den til at sætte resten af din Zap op.

Klik på Test trigger. Når triggeren fungerer korrekt, skal du klikke på Fortsæt.

billede6.png

Opsæt din ChatGPT handling

Nu skal vi opsætte din handling - begivenheden, som din Zap vil udføre, når den bliver udløst. Vælg ChatGPT som din handling app og Samtale som din handling begivenhed. Klik på Fortsæt.

Derefter vil der komme et pop-up vindue frem, der beder om OpenAI API-nøglen, som du tidligere har kopieret. Indsæt den i API Nøgle feltet, og klik på Ja, Fortsæt til ChatGPT.

billede19.png

Dernæst skal du fortælle Zapier, hvordan du sender dit opfordrende spørgsmål til ChatGPT. Du kan trække data fra din Slack-besked ved at klikke ind i ethvert tomt felt og vælge en mulighed fra rullemenuen Indsæt data.

Til dette eksempel behøver du ikke at tilføje mere kontekst end teksten fra Slack beskeden selv. Hvis du brugte Zapier og ChatGPT til noget andet, som at skrive forretnings-e-mails, så ville dit prompt felt nok have brug for lidt mere vejledning.

billede30.png

Fra her kan du også justere temperaturen (kreativitetsniveauet) af dit svar fra ChatGPT, samt andre felter som yderligere instruktioner til ChatGPT, og et navn til din ChatGPT-assistent.

Hvis du ønsker at ChatGPT skal huske denne samtale, skal du inkludere noget i feltet Memory Key, for eksempel Slack-brugerens brugernavn. Hvis dette felt er blankt, kan du stadig tale med ChatGPT i Slack, den vil bare ikke huske samtalen.

Efter du har tilpasset dette trin, skal du klikke på Fortsæt.

Næste trin er at teste din handling. Klik på Test og Gennemgå eller Test og Fortsæt, og Zapier vil hente svaret fra ChatGPT, i overensstemmelse med hvordan du har tilpasset dine felter.

billede15.png

Når din udløser fungerer, skal du klikke på + -knappen i bunden af ​​din skærm.

billede29.png

Opret din Slack-handling

Nu skal du opsætte trinnet, der sender ChatGPT-svaret til Slack. Vælg Slack til din handlingsapp og Send Channels Besked for din handlingsbegivenhed.

image22.png

Du vil igen blive bedt om at forbinde din Slack-konto. Forbind den Slack-konto, hvor du ønsker, at meddelelsen skal postes. I de fleste tilfælde vil dette være den samme Slack-konto, som du tidligere har forbindelse med.

Klik på Fortsæt.

Nu er det tid til at opsætte, hvordan din besked fra GPT-3 vil se ud i Slack og hvor den vil blive postet. Tilføj enhver anden sammenhæng, du ønsker, til Beskedtekst-feltet, og sørg for at inkludere Assistentresponsesbesked fra data-drop-down-menuen, da den indeholder din respons fra ChatGPT.

billede17.png

Du kan også tilpasse, hvor beskeden kommer fra, såsom fra en bot eller dig selv. Hvis du vælger en bot, kan du tilpasse ting som bot-navnet og ikonet, der vises ved siden af den.

billede7.png

Hvis du vil have din bot til at svare i en tråd i stedet for i din Slack-kanal, skal du navigere ned til feltet Tråd. Klik i feltet og vælg tidspunktet (vist i Zapier som Ts) for den overordnede besked i rullemenuen for at lade Zapier vide, hvilken besked der skal oprettes en tråd til.

billede4.png

Når du har tilpasset din besked, skal du klikke på Fortsæt.

Nu er det tid til at teste din handling. Klik på Test handling. Zapier vil poste en besked i din valgte Slack-kanal for at sikre, at din Zap fungerer.

billede31.png

Hvis alt ser godt ud med tråden i beskeden, som Zapier har postet på dit spørgsmål, er din Zap klar til brug. Hvis noget ser forkert ud, eller din test mislykkes, så gå tilbage og juster, indtil din besked ser ud, som du gerne vil have det.

billede25.png

Opret en ChatGPT skråstreg kommandobot

Nu ved du, hvordan du integrerer ChatGPT med Slack, så den besvarer bestemte kanalbeskeder, men hvad hvis du ikke vil begrænse dig til bare én kanal? Med en slash-kommando-bot kan du sende prompts fra enhver kanal i din Slack-konto.

Begynd nye samtaler med ChatGPT fra fangete webhooks og send svar til en Slack-kanal

Opret din Slack app og sæt din webhook-trigger op

For at oprette en kommandobot i Slack skal du starte med at bygge en Slack-app. Bare rolig, det er ikke så skræmmende, som det lyder.

Først skal du gå til api.slack.com/apps og klikke på Opret en app. Derefter skal du give din app et navn og vælge det Slack-konto, hvor du vil bruge din bot.

billede11.png

Derefter kan du tilføje slash-kommandoer til din bot ved at vælge knappen Slash-kommandoer og derefter klikke på Opret ny kommando.

billede9.png

Fra der kan du vælge det ord eller den frase, som du vil bruge som din kommando. Derefter kan du tilføje en kort beskrivelse af, hvad kommandoen gør, samt en brugervejledning, der fortæller folk, hvordan de bruger det.

billede8.png

Vi skal stadig tilføje Anmodnings-URL'en, som vi vil få fra Zapier's webhook-integration.

I en ny fane eller vindue, opret en ny Zap ved at bruge Webhooks af Zapier som trigger-app og Fang Hook som trigger-begivenhed.

billede28.png

Klik Fortsæt. Dernæst vil din webhook URL vises. Sørg for at kopiere den.

billede23.png

Med det webhook-link kopieret, gå tilbage til opsætningssiden for din Slack-slash-kommando og indsæt linket i feltet Anmodnings-URL. Gem herefter dine indstillinger.

Nu er det tid til at teste din skråstregskommando. Zapier vil bruge oplysningerne fra din test i hele resten af din Zap. Åbn blot Slack og indtast din kommando efterfulgt af den prompt, du gerne vil sende til ChatGPT.

billede18.png

Derefter skal du gå tilbage til Zap-editoren og klikke på Test Trigger. Zapier vil hente din test påmindelse fra Slack samt andre oplysninger som kanalen og brugernavnet.

billede13.png

Når du har set din webhook fungerer korrekt, skal du klikke på Fortsæt.

Opret din ChatGPT handling

Ligesom den sidste Zap vi byggede, er det nu tid til at oprette vores ChatGPT-handlingsfase. Start med at vælge ChatGPT som din udløserapp og Samtale som din udløserhændelse. Klik på Fortsæt.

billede16.png

Derefter vil du igen tilslutte din OpenAI-konto til Zapier og klikke på Fortsæt.

Dernæst er det tid til at tilpasse, hvordan du vil sende prompten til ChatGPT. Da dit prompt blot vil være det, du har tastet i Slack, skal du klikke i feltet Brugermeddelelse og vælge Tekst fra dropdown-menuen Indsæt data. Derefter, hvis du vil justere temperaturen eller tilpasse din assistent, vil du også gøre det her.

billede24.png

Når du har tilpasset disse felter, skal du klikke på Fortsæt.

Derefter skal du klikke på Test og gennemgå eller Test og fortsæt, og hvis alt fungerer gnidningsløst, skal du klikke på + knappen i bunden af ​​din skærm.

Opret din Slack-handling

Nu er det tid til at sætte din Slack-handlings trin op og tilpasse, hvordan dine resultater fra ChatGPT ser ud, når de vises i Slack.

Du vil følge de samme trin, som vi gjorde tidligere. Vælg Slack som din handlingsapp, vælg Send kanalbesked som din handlingshændelse. Derefter tilslutter du din Slack-konto med Zapier.

Nu, for at tilpasse din besked. En af forskellene mellem denne Zap og den tidligere, vi byggede, er, at vi ønsker at kunne sende ChatGPT-resultater i enhver kanal, ikke kun én bestemt.

I feltet Kanal, i stedet for at specificere en enkelt kanal, vil du vælge Kanal-ID fra Tilpasset-fanen i dropdown-menuen. Dette vil lade din Zap vide om at poste dit ChatGPT resultat, hvor din skråstregskommando blev indtastet i stedet for i en specifik kanal.

Billede12.png

Derefter kan du tilpasse din besked samt navnet og ikonet på din robot, præcis som vi gjorde i den forrige Zap. Når du er færdig med at tilpasse, skal du klikke på Fortsæt.

billede26.png

Endelig er det tid til at teste din handling ved at klikke på Test handling. Zapier vil sende en testbesked til din Slack-kanal, som du kan kigge på. Hvis din besked ser god ud, er du klar til at bruge din Zap. Eller du kan justere indstillingerne, indtil din besked ser helt rigtig ud.

Få ChatGPT-styrken på Slack

Vi er stadig i starten af AI-æraen, og der er så meget at glæde sig til, når man tænker på, hvordan værktøjer som OpenAI kan arbejde med vores daglige liv. Disse to automatiseringer er bare en af ​​tilsyneladende utallige måder at bruge ChatGPT på, for at få arbejde til at køre lidt lettere.

Lad AI arbejde for dig

Opdag flere måder at automatisere OpenAI på.

Relateret læsning:

Relaterede Artikler

Vis mere >>