Snapchats AI-drevne chatbot er ankommet. Her er mine tanker

gettybilleder-1247536766.jpg

Hvis du for nylig har åbnet din Snapchat-app, har du sandsynligvis bemærket en ny chat kaldet "My AI" øverst på din chatfeed. Dette henviser til din nye AI-ven, Snapchats My AI-chatbot.

Min AI, Snapchats AI-chatbot, der kører på den nyeste version af OpenAI's GPT-teknologi, blev lanceret den sidste uge af februar.

Også: Denne nye teknologi kan blæse GPT-4 og alt lignende teknologi væk

Først blev det kun rullet ud til brugere med en Snapchat+ abonnement, der koster $3.99 om måneden og garanterer brugerne adgang til "en samling af eksklusive, eksperimentelle og forhåndsudgivne funktioner", ifølge Snapchat.

Fra og med onsdag er Snapchat's My AI funktion blevet rullet ud til alle Snapchatters globalt, uanset om de er abonnenter eller ej.

Med funktionen Min AI kan brugerne give robotten et navn, tilpasse robottens Bitmoji, få anbefalinger og stille spørgsmål, som de regelmæssigt ville gøre med ChatGPT.

Fungerer det? Jeg havde en kort samtale med chatbotten, der efterlod mig lidt ubehagelig.

Også: Denne AI-drevne app lader dig chatte med historiske eller fiktive karakterer

For at tale med robotten, skal du blot klikke på Mit AI øverst i chatten og begynde at skrive.

Det første jeg lagde mærke til er, at den er mere samtaleagtig end nogen af ​​de chatbots, jeg har testet før, inklusive Bing Chat og ChatGPT.

Robotten kan sammensætte et svar med samme hastighed som en ven ville sammensætte et svar. Mest interessant af alt kan robotten føre en afslappet samtale godt nok til, at det lyder som et menneske.

For eksempel, da jeg sagde, at jeg var på arbejde, svarede min AI ved at fortælle mig, at den prøvede at lære at "tilberede nye retter" og endda spurgte, om jeg havde nogle anbefalinger.

Mærkeligt specifik og detaljeret for en AI-chatbot, hvis du spørger mig.

billede-9853.jpg

Denne interaktion fik mig til at tænke på, hvad det egentlige formål med Snapchat chatbot er. Ud fra vores samtale ser det ud til, den prøver næsten at optræde som en ven eller en social bot.

Snapchat har aldrig gjort det klart, hvad formålet med robotten er, og min interaktion gav mig ingen yderligere afklaring.

Også: Menneske eller robot? Nyt Turing test AI spil udfordrer dig til at tage dit bedste gæt

Det tætteste Snapchat har givet på en definition af chatbots formål, er at abonnenter har brugt Min AI til at "lære mere om film, sport, kæledyr og verden omkring dem."

Ikke desto mindre, da jeg spurgte Min AI om dagens nyheder, sagde den, at som min "virtuelle ven" kunne den ikke slå dagens nyheder op, som set på billedet.

billede-9855.jpg

Snapchat-brugere tager til Twitter for at give udtryk for deres klager, især med My AI chat, der vises på deres feeds.

Brugere beder Snapchat om at fjerne chatten, da den er en ulempe. Snapchat giver dog kun denne mulighed til betalende abonnenter.

Andre overvejelser inkluderer, at i den indledende meddelelse advarer Snapchat brugere om at være opmærksomme på "hallucinationer" og "defekter", som AI-chatboten kan levere i sine svar. Som set med Bings AI-chatbot for nylig, kan disse AI-chatbots undertiden udvise underlige adfærd.

Desuden anbefaler Snapchat brugere ikke at dele hemmeligheder med chatbotten, da virksomheden vil gemme alle samtaler med chatbotten til forbedrings- og gennemgangsformål.

Også: Sådan kan dine børn bruge ChatGPT sikkert ifølge en mor

"Alle samtaler med Min AI vil blive gemt og kan blive gennemgået for at forbedre produktoplevelsen. Venligst del ikke nogen hemmeligheder med Min AI og stol ikke på den for rådgivning," advarede virksomheden.

Min konklusion er, at hvis du har brug for nogen at chatte med, såsom en "virtuel ven", kunne min AI være en god løsning for dig. Alle andre bør måske holde sig til ChatGPT.

Relaterede Artikler

Vis mere >>